12. dubna 2018 • 21:50

Našel Bayern trenéra? Povede ho Chorvat Kovač, píší v Německu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud utajované jméno nového trenéra Bayernu Mnichov nejspíš vyplavalo na povrch. Podle informací německého deníku Bild se jím od léta stane dosavadní kouč Frankfurtu Niko Kovač.



Zatímco Thomas Tuchel dal bavorskému celku košem, současný kouč pátého celku bundesligy nabídku přijal a od léta by se měl ujmout týmu po záskoku Juppa Heynckese. Ten se do Bayernu vrátil v říjnu po odvolání Carla Ancelottiho, ale již po svém příchodu oznámil, že přebírá tým pouze do konce sezony.

„Bayern hledal především německy mluvícího trenéra,“ informuje Bild ve svém exkluzivním článku a to 46letý Kovač splňuje. Reprezentoval sice Chorvatsko, ale narodil se v Berlíně, kde také započal svoji kariéru.

Po působení v Hertě Berlín, Leverkusenu či Hamburku si bývalý defenzivní záložník vyzkoušel i dres Bayernu, kde se spřátelil se současným sportovním ředitelem FCB Hasanem Salihamidžičem. I to mohlo hrát v jednání velkou roli.

Svoji trenérskou kariéru začal Kovač v akademii Red Bullu Salcburk. Poté se ujal chorvatské reprezentace do 21 let, seniorský výběr dovedl na MS 2014 v Brazílii a od roku 2016 vede Eintracht Frankfurt. Ten se pod ním zvedl ze sestupových příček a momentálně v bundeslize bojuje o postup do Ligy mistrů.

Bujará oslava hráčů Bayernu po zisku šestého mistrovského titulu v Bundeslize v řadě
Bujará oslava hráčů Bayernu po zisku šestého mistrovského titulu v Bundeslize v řadě

SESTŘIH: Augsburg - Bayern 1:4. Hosté si jasnou výhrou zajistili titul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud