26. dubna 2018 • 11:45

Komplikace pro Němce. Zraněný stoper Boateng nejspíš přijde o MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Jérome Boateng kvůli zranění ze semifinále Ligy mistrů přijde o závěr sezony s Bayernem a ohrožena je i jeho účast na mistrovství světa, kde budou Němci obhajovat titul. Ve středečním zápase s Realem Madrid (1:2) si poranil stehenní sval a léčba potrvá čtyři až šest týdnů.



Devětadvacetiletý Boateng se chytil za nohu po sprintu a ve 34. minutě musel střídat. Právě kvůli vleklému zranění stehna přitom loni nehrál od května do září. Dlouhou pauzu měl ze zdravotních důvodů i po mistrovství Evropy před dvěma lety.

"V poslední době už byl skoro zpátky v bývalé špičkové formě, je to lídr týmu," pochvaloval si ještě před prvním semifinálovým duelem s Realem kouč Jupp Heynckes.

Šampionát v Rusku začne 14. června, Němci odehrají první zápas o tři dny později. Mistrovskému Bayernu chybí do konce bundesligy tři zápasy, v úterý v Madridu ho čeká odveta Ligy mistrů a 19. května finále Německého poháru s Eintrachtem Frankfurt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud