27. dubna 2018 • 21:25

Kaiserslautern jde do 3. ligy. U historického pádu byl i Altintop

Autor: bra
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřikrát získal německý titul, nastupovali za něj čeští legionáři Kadlec, Kuka, Morávek, Siegl, Lokvenc, Gabriel, Šimůnek, Hloušek, ale i domácí mistři světa Brehme, Klose, Walter…Teď může populární klub 1. FC Kaiserslautern na léta slávy jenom vzpomínat. Dnešní porážka 2:3 s Bielefeldem rozhodla o pádu do 3. bundesligy. U historického sestupu byl i turecký záložník Halil Altintop, na podzim ještě hráč Slavie.



Před dnešním 32. kolem měl Kaiserslautern už jenom teoretickou naději na záchranu ve druhé bundeslize. Musel by vyhrát všechna tři zbývající utkání a doufat v masivní ztráty konkurentů z Darmstadtu a St. Pauli. Šanci živil do druhého poločasu. Nad Bielefeldem vedl 2:0, nakonec prohrál 2:3. Osudnou se mu v 61. minutě stala hra rukou obránce Benjamina Kessela. Hříšník dostal červenou kartu a z nařízené penalty soupeř snížil na 1:2. Vítězný gól padl ve třetí minutě nastavení.

Na devět minut se na trávník dostal i Halil Altintop. A byla to tečka za jeho podivnou sezonou. V létě přišel do pražské Slavie, aby jí pomohl vykopat Ligu mistrů, teď je spolupodepsán pod pádem Kaiserslauternu. Na jaře nastoupil do jedenácti utkání, připsal si v nich jeden gól a 324 minut na trávníku.

Kaiserslautern patří k tradičním fotbalovým organizacím. Když Německo v roce 1954 získalo první titul mistrů světa, bylo v sestavě pět hráčů 1. FC v čele s legendárním útočníkem Frizem Walterem. V roce 1963 byl klub zakládajícím členem bundesligy, působil tam až do roku 1996. Rok po sestupu se mezi elitu vrátil a pod slavným trenérem Otto Rehhagelem hned senzačně získal jako nováček titul – i zásluhou obránce Miroslava Kadlece a útočníka Pavla Kuky.

Další pád v roce 2006 se protáhl na čtyři sezony v druhé bundeslize. Potřetí a naposledy Kaiserslautern sestoupil před šesti roky. Od té doby vystřídal deset trenérů (pět jenom v této sezoně!), ani jednomu se nepodařilo tým vytáhnout na dohled návratu. Poprvé v historii tak 1. FC bude hrát až třetí nejvyšší soutěž.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud