30. dubna 2018 • 11:36

Pavlenka proti Dortmundu? Chytal jako světová extratřída, uznal Reus

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýraznější český hráč v bundeslize? V této sezoně není pochyb o tom, že jde o Jiřího Pavlenku. Znovu to potvrdil při nedělním utkání proti Dortmundu. Pavlenka vs. BVB – tak twitterový účet bundesligy překřtil utkání, které skončilo překvapivou ztrátou favorita po remíze 1:1. Na adresu českého brankáře padala vzletná přirovnání.



Poslední hvizd a Marco Reus si plácnul zoufale rukama, Andre Schürrle zase pokleknul na trávník. Tohle byl zápas, ve kterém měl Dortmund potvrdit postup do Ligy mistrů pro příští sezonu a dohnat v tabulce druhé Schalke. Nestalo se. Důvod? Jiří Pavlenka! „Dnes předvedl v brance výkon na úrovni světové extratřídy,“ shrnul to Reus. „Pavlenka? Ten byl dnes jako zeď,“ chválil svého spoluhráče záložník Jerome Gondorf.

Přitom na začátku se vyvíjelo pro hosty v Brémách příznivě. V 19. minutě je Reus poslal do vedení ranou do Pavlenkova protipohybu. Ještě před přestávkou se však ukázalo, že ne všechno půjde Dortmundu hladce.

Klíčový moment? Reus běžel sám ve 43. minutě na Pavlenku, ten se proti jeho střele rozkročil a vytlačil ji těsně mimo. „Skvělý zákrok. Domácí fanoušci ho slaví, jako kdyby jejich tým dal gól,“ popsal twitterový účet bundesligy ohlas na stadionu.

O chvíli později navíc vyrovnal Thomas Delaney po akci, do níž se zapojil i druhý Čech na hřišti Theodor Gebre Selassie .

Po výměně stran už to bylo ze stran Brém o pečlivém bránění a Dortmund jen neúspěšně dobýval. Když se objevila skulina, Pavlenka byl připravený, aby předvedl další výjimečný moment. Třeba v 69. minutě poslal Manuel Akanji nepříjemný míč přímo pod břevno, Pavlenka pro něj vyskočil a prsty ho vytáhl na břevno. Zaskvěl se i v závěrečné desetiminutovce, když vychytal Schürrleho. „Zaslouží si velký respekt,“ přidal ještě jeden kompliment vůči Pavlenkovi záložník Dortmundu Julian Weigl.

SESTŘIH: Brémy - Dortmund 1:1. Výborný Pavlenka vychytal proti favoritovi bod
Video se připravuje ...

NEJ zákroky bundesligy: v TOP 5 je Pavlenka hned dvakrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud