8. května 2018 • 10:23

Prozradil, co neměl? Čekáme nového kouče, řekl hráč Dortmundu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte to: My nesmíme ani naznačovat! Cimrmanovskou hlášku si teď musí opakovat záložník Dortmundu Sebastian Rode. Ten v rozhovoru pro Sky Sports po zápase s Mohučí signalizoval, že hlavní kouč Peter Stöger už v příští sezoně nejspíš nebude pokračovat. A čeká ho za to pokuta.



Stöger převzal klub loni v prosinci a z osmého místa jej úspěšně vede do Ligy mistrů. To, jestli jeho kontrakt, který platí jen do konce sezony, bude prodloužen, je stále na stole. Jen Stögerovi svěřenci s tím už jaksi nepočítají.

Aspoň se v tom smyslu vyjádřil momentálně zraněný středopolař Sebastian Rode po prohře 1:2 s Mohučí. "Podle toho, jak se chová v šatně, plně očekáváme, že budeme mít v příští sezoně nového kouče," opáčil na otázku o trenérovi.

Tím trochu nahněval své šéfy. Prezident klubu Hans-Joachim Watzke a sportovní ředitel Michael Zorc totiž několikrát prohlásili, že Stöger bude v létě jejich první volbou na post kouče, i když média čile spekulují o tom, že Borussii má převzít Lucien Favre, toho času trenér francouzského Nice.

"Pozveme ho na pár slovíček a udělíme mu náležitou pokutu," řekl Watzke magazínu Kicker. "Je to jen jeho subjektivní pocit," vyjádřil se Zorc pro Funke Media. "Tyto záležitosti jsme s týmem vůbec neřešili. Hráči nesmí trenérský personál a rozhodnutí vedení komentovat," dodal jasně.

O tom, že Peter Stöger si v Dortmundu v létě sbalí kufry, píše i německý deník Bild. Kouč, který na Vestfálský stadion týden po vyhazovu z Kolína nad Rýnem, sice vytáhl BVB na čtvrté místo, vedení ale má vyšší ambice. Poslední kapkou pro ně měla být prohra v Revierderby proti Schalke. Nenáviděný rival z Gelsenkirchenu poprvé od sezony 2014/15 skončí nad Dortmundem.

SESTŘIH: Dortmund - Mohuč 1:2. Favorit doma padl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud