19. května 2018 • 22:22

Kovač se s Frankfurtem rozloučil pohárem. Porazil svůj budoucí klub Bayern

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Frankfurtu popáté v historii a poprvé za posledních 30 let získali Německý pohár. Ve finále v Berlíně překvapivě porazili 3:1 ligového mistra a vítěze Superpoháru Bayern Mnichov, kterému překazili možný zisk třetí trofeje v sezoně. Dvěma góly se o to zasloužil chorvatský útočník Ante Rebič.



Frankfurt byl ve finále i loni, ale to prohrál s Dortmundem a prodloužil své čekání na trofej od roku 1988. Tentokrát už svou šanci využil. K triumfu ho dovedl chorvatský trenér Niko Kovač, který po sezoně zamíří právě do Bayernu, kde vystřídá Juppa Heynckese.

V 11. minutě přišel na vlastní polovině o míč záložník Bayernu Rodríguez a Rebič potrestal jeho chybu gólem. V úvodu druhého poločasu ale Bayern vyrovnal, když Kimmichovu zpětnou přihrávku zužitkoval bodlem kanonýr Lewandowski.

Rozhodující moment přišel osm minut před koncem, kdy Frankfurt podnikl ojedinělý protiútok, po dlouhém pasu si Rebič zpracoval míč mezi dvěma obránci a prostřelil gólmana podruhé. V nastavení pak Gačinovič využil zoufalé snahy Bayernu a po brejku trefil opuštěnou branku, z níž gólman Ulreich vyběhl na rohový kop.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud