28. května 2018 • 22:23

Zbláznili se? Fanoušci Chotěbuzi slavili postup v kápích Ku-klux-klanu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří fanoušci fotbalistů Chotěbuzi oslavili postup klubu do třetí německé ligy pochodem městem v bílých kápích ve stylu Ku-klux-klanu. Mávali při tom rudým transparentem s nápisem "postup těch zlých". Událostí se zabývá policie. Vedení klubu dnes oznámilo, že v případě odhalení totožnosti dostanou tito fanoušci doživotní zákaz vstupu na stadiony po celé zemi.



"Tato forma prezentace byla nelidská, odporná a naprosto nepřijatelná," uvedli zástupci Energie v prohlášení. "Nelze jinak než se domnívat, že tyto osoby chtějí město, celý region i klub záměrně poškodit." Chotěbuz, která v roce 2009 sestoupila z nejvyšší soutěže, má na soupisce několik hráčů tmavé pleti.

Pachuť na postupových oslavách zanechalo i chování hráčů a trenéra Clause-Dietera Wollitze, kteří se po utkání častovali pokřiky "ty cikáne" a "vy cikáni". Kouč se dnes za toto "faux pas" omluvil. "Nechtěli jsme nikoho urazit ani diskriminovat," řekl Wollitz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud