Jakub Dvořák
4. září 2018 • 11:30

Brémy přichází o brankáře! Pavlenka měl otřes mozku, zbyl jen dorostenec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Werder Brémy má problém. Na začátku sezony se totiž zranil brankář Jiří Pavlenka a v klubu se pořádně neví, jak dlouho může být opora z minulého ročníku bundesligy mimo hru. Diagnóza otřes mozku po srážce s protihráčem není zrovna přívětivá. „Utrpěl lehký otřes mozku a momentální není přesně jisté, kdy se vrátí,“ uvedl ředitel Frank Baumann. „Když vše půjde podle plánu, příští týden ve středu bych se mohl připojit k týmu a začal bych s ním normálně trénovat,“ řekl Pavlenka v pondělí odpoledne pro iSport.cz.



Sobotní zápas Brém na půdě Frankfurtu neměl pro českého brankáře dobrý průběh. V 53. minutě se totiž srazil s domácím Mijatem Gačinovičem a poté, co jej bosenský záložník udeřil loktem do hlavy, upadl Pavlenka k zemi.

Z výrazu jeho tváře bylo zřejmé, že se jedná o vážnou věc, což brzy pochopili i spoluhráči, kteří rychle volali o pomoc. Zatímco 26letého brankáře následně odnesli na nosítkách, Frankfurt dokonce po incidentu kopal penaltu.

VIDEO: Srážka Jiřího Pavlenky a Mijata Gačinoviče


Původní zprávy z tábora Werderu zněly, že by se mohl už tento týden zapojit opět do tréninku. Po zjištění, že Pavlenka utrpěl otřes mozku, už tak optimističtí v klubu nejsou.

Bývalý hráč Werderu a dnes jeho sportovní ředitel Baumann nechce návrat českého gólmana za žádnou cenu uspěchat. „Nevypadá tak dramaticky, jak se může zdát, ale nechceme to podcenit. Zranění hlavy je vždy citlivá věc,“ uvedl pro deník Bild.

V živé paměti má podobné zranění Thomase Delaneyho z jara 2017. Tehdy byl dánský fotbalista kvůli otřesu mozku mimo téměř měsíc. Nabízí se však i brzké uzdravení českého reprezentanta Thea Gebre Selassieho z listopadu 2015, kdy se dal do pořádku během dvou týdnů.

„V úterý jsem měl terapii zaměřenou na záda a krk, hodně se tomu věnuji, protože nechci nic podcenit. Zítra jdu na vyšetření, které ukáže, jestli už je všechno v pořádku. Věřím, že bude, protože se cítím dobře a nic mě nebolí. Podle výsledků testů se taky bude odvíjet můj další program. Bude lehčí: kolo, posilovna, případně individuální běh," uvedl brankář pro iSport.cz.

Návrat Pavlenky je důležitý i z hlediska toho, že klub má momentálně na marodce hned čtveřici brankářů. Jediným práce schopným je 18letý Luca Plogmann, který se do prvního týmu posunul z mládeže a dochytal i sobotní duel.

Otřesy hlavy u sportovců jsou však v Německu v posledních týdnech velké téma. Házenkářský brankář Hamburku Aron Rafn Edvardsson byl před měsícem zasažen ze tří metrů a ačkoliv dva dny po zranění byl ohledně svého návratu optimistický, od lékařů zatím nedostal povolení.

Brankář Jiří Pavlenka v sobotním utkání s Frankfurtem utrpěl otřes mozku
Brankář Jiří Pavlenka v sobotním utkání s Frankfurtem utrpěl otřes mozku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud