2. prosince 2018 • 15:16

Trpělivost s trenérem se vyplácí! Bayern skolil Brémy, skončí opory?

Autor: Michael Durčák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu díky výhře 2:1 na hřišti Brém ukončili nelichotivou sérii tří zápasů v bundeslize bez výhry a nedovolili, aby mu vedoucí Dortmund odskočil na ještě vyšší rozdíl, než je současných devět bodů. Obrovskou úlevou byl výsledek i předvedená hra pro chorvatského trenéra Niko Kovače, který přišel k Bayernu před aktuální sezonou. „Tým podal neobyčejně dobrý výkon. V zápase jsme dominovali po všech stránkách. Jediné, co bych nám mohl vytknout, je neproměňování šancí,“ uvedl po zápase spokojený kouč.



Kovačovi, o jehož konci na lavičce Bayernu se v německých médiích kvůli nepovedenému startu sezony opakovaně spekulovalo, se po vítězné sobotě dostalo podpory od prezidenta klubu Ulyho Hoenesse.

„Máme velmi, velmi mladého kouče, který si zaslouží šanci a měli bychom mu poskytnout všechnu naši podporu,“ uvedl na výroční valné hromadě Bayernu. Naznačil také, že Bayern, který zůstal v létě na přestupovém trhu neaktivní, čekají změny. „Klub má dostatek peněz, abychom posílili tým na takovou úroveň, aby byl více než rovnocenným soupeřem nejen v bundeslize, ale také na mezinárodní úrovni,“ dodal boss Bayernu.

Německý kolos už v lednu, maximálně po sezoně zřejmě čekají značné změny. „V příštím roce budou naše finanční rezervy použity na přestupovém trhu, protože někteří starší hráči do té doby ukončí kariéru, nebo tu už s námi nebudou,“ uvedl Hoeness. Nikdo z přítomných nebyl na pochybách, že prezident klubu má na mysli pravděpodobně ikony bavorského klubu – křídelníky Arjena Robbena a Francka Ribéryho, o jehož konci se hojně spekuluje už delší dobu. Na jeho slova došla, když hned o den později Robben oznámil, že v Mnichově v létě po deset letech skončí.

SESTŘIH LM: Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 5:1. Robben a Lewandowski řádili
Video se připravuje ...

Zatímco Bayern dost možná zvedá hlavu nad hladinu, Brémy se začínají pomalu potápět. Werderu k zisku bodů nepomohli ani čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, oba odehráli proti Bayernu plných devadesát minut. Brémané mohou smutnit o to víc, že jim oba dva góly vstřelil mnichovský křídelník Serge Gnabry, který na severu Německa před dvěma lety hostoval. To, že svoje góly na Wesser-Stadion z úcty ke svému bývalému zaměstnavateli neslavil, je jen malá útěcha.

Brémy tak prohloubily svoji mizérii, když v posledních pěti zápasech získaly jeden jediný body a po povedeném začátku sezony se dále propadají tabulkou. Z reakcí z tábora Werderu však bylo poznat, že s bodovým ziskem ze zápasu s Bayernem úplně nepočítali. „Nemyslím si, že můžeme týmu cokoliv vytknout. Zkusili jsme všechno a chyběl nám jenom kousek štěstí,“ uvedl po zápase generální ředitel Frank Baumann. V podobném duchu reagoval na domácí prohru i trenér Florian Kohfeldt: „Musíme si to říct otevřeně. Dnes jsme podali výkon na hranici našich možností,“ hodnotil.

Kouče Brém tak po další prohře více než výsledek možná mrzela zbytečná červená karta pro stopera Nikolas Moisandera, který odešel do sprch po druhé žluté kartě za faul na Roberta Lewandowského v nastavení druhého poločasu. V kombinaci se zraněním druhého stopera Miloše Veljkoviče se Brémanům před zápasem proti Düsseldorfu kompletně rozpadla stoperská dvojice a severoněmecký klub bude ještě víc spoléhat na výkon Jiřího Pavlenky, který podal i přes prohru další skvělý výkon.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud