Radek Špryňar
20. ledna 2023 • 09:10

Češi v bundeslize: Schick řeší zranění, jistota Pavlenka. Debut může čekat...

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V pátek se po dlouhé pauze vrací německá bundesliga. Na podzim do ní naskočilo celkem šest českých reprezentantů. Jaká je jejich aktuální situace? Brankáři Tomáš Koubek a Jiří Pavlenka mají zcela jinou roli. Patrik Schick s Alexem Králem budou zase svým týmům minimálně v úvodu jara chybět kvůli zranění. A pozor! Může dojít na zajímavý debut, ve Wolfsburgu je totiž do akce připravený teprve 18letý český záložník.

  • Tomáš Koubek

    30 let
    brankář
    Augsburg
    4. sezona v I. bundeslize

    Na podzim:
    4 zápasy
    9 inkasovaných gólů
    0 vychytaných nul
    Průměrná známka podle Kickeru*: 3,00

    Celkově:
    28 zápasů
    60 inkasovaných gólů
    4 vychytané nuly

    V Augsburgu prožívá z osobního hlediska těžké časy. Pokud je zdravý polský konkurent Rafal Gikiewicz, nemá šanci chytat. Je vysoce pravděpodobné, že jarní boje o záchranu uvidí jen z lavičky náhradníků. Na podzim zasáhl do čtyř ligových duelů, ani jeden Augsburg nevyhrál. Koubkovi se nevedlo ani v přípravě. Před týdnem dostal čtyři branky od Wolfsburgu, předtím za poločas dva od Ferencvárose.

    *Hodnocení magazínu Kicker na podzim: 1 – nejlepší, 6 nejhorší

  • Jiří Pavlenka

    30 let
    Brankář
    Werder Brémy
    5. sezona v I. bundeslize

    Na podzim:
    15 zápasů
    26 inkasovaných gólů
    3 vychytané nuly
    Průměrná známka podle Kickeru: 3,04

    Celkově:
    150 zápasů
    237 inkasovaných gólů
    28 vychytaných nul

    V brance Brém je dlouhodobě jasnou jedničkou. Dominantní pozici si upevnil v průběhu podzimní části, kdy spolehlivými výkony udržel Werder ve středu tabulky, s čímž se úplně nepočítalo. Bylo by velkým překvapením, kdyby člen české reprezentace nestál v brance v sobotním zápase na trávníku Kolínu nad Rýnem. V generálce vychytal čisté konto proti Schalke.

  • Patrik Schick

    26 let
    útočník
    Leverkusen
    3. sezona v I. bundeslize

    Na podzim:
    11 zápasů
    2 góly
    0 asistencí
    Průměrná známka podle Kickeru: 4,60

    Celkově:
    67 zápasů
    35 gólů
    7 asistencí

    Úmorné zranění třísel nepustí českého superstřelce do akce. Na úvodní jarní start si bude muset pár týdnů počkat. Podle aktuálních zpráv, tedy pokud vše půjde podle plánu, by mohl být do měsíce schopen akce. Schickův stav se radikálně zlepšil po pražské návštěvě profesora Pavla Koláře v Centru pohybové medicíny. Na podzim spálil řadu tutovek. Až se vrátí, Leverkusen od něj čeká mnohem přesnější koncovku. Nicméně salvu čtyřiadvaceti branek z minulé sezony téměř jistě nezopakuje.

  • Adam Hložek

    20 let
    útočník
    Leverkusen
    1. sezona v I. bundeslize

    Na podzim i celkově:
    13 zápasů
    1 gól
    3 asistence
    Průměrná známka podle Kickeru: 4,28

    Má poměrně solidní šanci objevit se v základní sestavě v nedělní vstupní partii jara proti Mönchengladbachu. Od léta udělal výrazný progres ve fyzické připravenosti. Nemá problém s tempem hry, s rychlostí, s orientací v klíčových ofenzivních zónách. Už na konci podzimu patřil mezi hráče, na které trenér Xabi Alonso sázel. Mezi úvodní jedenáctkou se objevil i v generálce s Kodaní. Úkol číslo jedna? Zlepšit produktivitu, respektive lépe nakládat se šancemi. Jeden podzimní gól je málo.

  • Alex Král

    24 let
    záložník
    Schalke 04
    1. sezona v I. bundeslize

    Na podzim i celkově:
    12 zápasů
    0 gólů
    1 asistence
    Průměrná známka podle Kickeru: 3,55

    Přesně tohle nepotřeboval. Poté, co se během podzimu celkem složitě dostával do sestavy Schalke, strávil zimní přestávku na marodce. Podle německých zdrojů má problémy s vyhřezlou ploténkou. Návrat do děje je velmi nejistý. Minimálně v prvních týdnech jara bude střed pole S04 bez českého elementu.

  • Pavel Kadeřábek

    30 let
    obránce
    Hoffenheim
    8. sezona v I. bundeslize

    Na podzim:
    13 zápasů
    1 gól
    0 asistencí
    Průměrná známka podle Kickeru: 3,86

    Celkově:
    190 zápasů
    9 gólů
    25 asistencí

    Páni, tenhle vysoce ceněný universál se v Hoffenheimu řítí osmou sezonou! A pořád má co říct. Dokonce by rád už tak ohromující číslo zaokrouhlil na kulatých deset. Během podzimu vynechal jen dvě utkání. V přípravě toho sice moc neodehrál, generálku dokonce sledoval z lavičky, ale pište si, že do věcí budoucích promluví.

  • Lukáš Ambros

    18 let
    záložník
    Wolfsburg
    0 sezon v I. bundeslize

    18 let, 7 měsíců a 16 dní – mu bude přesně na den v případě, že debutuje v sobotu v domácím utkání proti Freiburgu. Stal by se tak nejmladším Čechem v historii bundesligy. Na tento titul může dosáhnout kdykoliv na jaře, i kdyby nastoupil až v posledním 34. kole. To by mu bylo 18 let, 11 měsíců a 22 dní, pokud by Wolfsburg s Hertou hrál v sobotu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud