Pavel Novotný
9. listopadu 2008 • 08:00

Demichelis: Prohrát? To prostě nesmíme

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboje dvou horkých kandidátů na titul se dočkají diváci v německé Bundeslize. Schalke přivítá v neděli ve šlágru kola na svém stadionu největšího favorita ročníku Bayern Mnichov.



Zatím však lize našich západních sousedů vládne úplně někdo jiný. K překvapení nejen německých odborníků sedí na trůnu pro bundesligového vládce nováček soutěže - Hoffenheim. Schalke patří po odehraných jedenácti kolech čtvrté místo, slavnější Bayern má na bronzové pozici jen o bod více.

Současná forma
Měřeno očima momentálního výkonu obou týmů, není na tom domácí Schalke vůbec špatně. V posledních sedmi duelech totiž nepoznalo hořkost porážky. Naposledy odcházel tým z Gelsenkirchenu s pocity poražených 26. září, kdy nestačil na 1. KC Köln.

Ani fanoušci mistrovského Bayernu rozhodně nemají důvod k nejistotě. Bavorský tým dokázal zvítězit v posledních čtyřech ligových duelech a po nepříliš přesvědčivém startu, kdy zvítězil v pouhých dvou utkáních ze šesti, se zdá již opět dostal do zajetých kolejích.

Zápas podzimu
Mnichovský gigant zatím na třetím místě ztrácí tři body na třetí Bayer Leverkusen, o bod více pak na vedoucí Hoffenheim. Do kádru Bayernu se však k radosti fandů bavorského týmu vrací po třech týdnech nejlepší střelec loňské sezony - italský útočník Luca Toni.

Za zápas podzimu označil duel obránce Bayernu Martín Demichelis: "Bude to náš nejtěžší zápas do zimní přestávky. Nesmíme prohrát, nemůžeme si to dovolit. Hoffenheim a Leverkusen hrají momentálně velice dobře a vítězí ve většině svých zápasů. My prostě v neděli musíme bodovat," horlí sedmadvacetiletý argentinský obránce.

Pozadu s výroky o důležitosti utkání nezůstávají ani zástupci Schalke. "Potřebujeme zvítězit, jedině tak udržíme kontakt se špičkou ligy," říká manažer Schalke Andreas Müller.

"Liga se začíná dělit a již se ukazuje, které týmy si to rozdají o titul. My musíme udělat všechno proto, abychom zůstali v přední skupině mužstev, která se bude prát o první místo," dodává obránce Schalke Heiko Westermann.

Domácí Schalke se bude muset v nedělním duelu proti Bayernu (zápas začíná od 17:00) obejít bez Orlanda Engelaara, který týmu zachránil remízu 1:1 ve čtvrtečním duelu Poháru UEFA proti Realu Racing.

Bayern oproti tomu vyrazí do šlágru kola posílen středeční remízou v Lize mistrů na hřišti italské Fiorentiny, kdy na konečných 1:1 vyrovnal Tim Borowski. Nerozhodný výsledek bavorskému týmu kromě bodového zisku zajistila i definitivní jistotu postupu ze skupiny F do vyřazovací části. Dokáže získané sebevědomí rozjetá mašina z Allianz Arény využít i na hřišti Schalke?

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud