20. srpna 2010 • 23:00

Bayern vydřel výhru nad Wolfsburgem v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník německé fotbalové ligy začal výhrou obhájce titulu Bayernu Mnichov nad Wolfsburgem 2:1. Souboj posledních dvou mistrů rozhodl v první minutě nastavení Bastian Schweinsteiger. První gól vítězů vstřelil další člen bronzového německého týmu z mistrovství světa Thomas Müller.



Nejlepší kanonýr turnaje v JAR Müller zakončil v deváté minutě povedenou kombinaci s Tonim Kroosem přesnou střelou k tyči. Na jeho zásah odpověděl až po přestávce král střelců minulé bundesligové sezony Bosňan Edin Džeko.
Bývalý teplický útočník vyrovnal hlavou po rohovém kopu.

Bayern zlomil nerozhodný stav v poslední možnou chvíli. Franck Ribéry poslal před branku přetažený centr a nekrytý Schweinsteiger z voleje prostřelil gólmana.Rozjásal tak 69 tisíc diváků v Allianz Areně, odkud putoval přímý přenos zápasu do 197 zemí světa.

Těsně před utkáním to však v kabině Bayernu vřelo. Kouč Louis van Gaal zařadil jen mezi náhradníky argentinského obránce Martina Demichelise, kterému se to nelíbilo a odmítl se posadit na lavičku. "Já nominuji hráče, oni se s tím musejí srovnat. Loni byl v základu, teď je náhradník," konstatoval přísný nizozemský trenér.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (9. Müller, 90.+1 Schweinsteiger - 55. Džeko).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud