31. října 2010 • 17:47

Dortmund sesadil Mohuč a vede bundesligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Mohuče i vinou neproměněné penalty prohráli v 10. kole německé ligy s Dortmundem 0:2 a přišli o první místo v tabulce. O bod je předstihla právě Borussia, která měla v průběhu celého souboje nejlepších bundesligových týmů převahu. Vítěznou branku vstřelil v prvním poločase záložník Mario Götze. Na třetí místo se prostřílel Hoffenheim výhrou 4:0 nad Hannoverem.



Oba týmy zažívají v lize výjimečně úspěšnou sezonu, ve středu ale shodně vypadly v domácím poháru. Mohuč prohrála s druholigovými Cáchami, Dortmund zase podlehl na penalty Offenbachu ze třetí nejvyšší soutěže. V přímém duelu o první místo v bundeslize tak měli hráči co napravovat.

V oboustranně útočném utkání před vyprodaným stadionem v Mohuči, kde se sešlo 20.300 diváků, si vyložené příležitosti vypracovávali hlavně hosté. V samostatném postupu na branku ale ve 14. minutě neuspěl Barrios, o pět minut později nastřelil Götze pouze brankáře.

Právě osmnáctiletý dortmundský odchovanec Götze, jehož mladší bratr Fabian působí v mládežnickém týmu Mohuče, se stal prvním střelcem utkání. Ve 26. minutě vystihl presující Kagawa rozehrávku domácí obrany a mladý záložník zakončil do protipohybu brankáře.

V úvodu druhého poločasu mohl po faulu na Szalaie vyrovnat z penalty Polanski, střelu k pravé tyči ale vystihl brankář Weidenfeller. Naopak na druhé straně udělal po pasu za obranu Barrios brankáři kličku a svou pátou brankou v sezoně uzavřel skóre. Dortmund dokázal venku zvítězit popáté v řadě a vyrovnal klubový rekord.

Hoffenheimu pomohla proti Hannoveru k bodům nedisciplinovanost hostujícího Schmiedbacha, který se nechal po druhé žluté kartě vyloučit už v 19. minutě. Hannover si připsal nejtěžší porážku v sezoně, bez bodů zůstal už potřetí z posledních čtyř kol a propadl se na šestou příčku.

Utkání zlomil dvěma zásahy záložník Sigurdsson. Nejprve se těsně před poločasem na hranici pokutového území ukopl, míči ovšem do sítě pomohla nešťastná teč hostujícího obránce. Druhou branku si islandský reprezentant připsal z penalty ve 48. minutě. Vzápětí udeřil po přímém kopu Senegalec Ba a na konečných 4:0 uzavřel dvacet minut před koncem Mlapa.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Mohuč - Dortmund 0:2 (26. Götze, 67. Barrios), Hoffenheim - Hannover 4:0 (45. a 48. z pen. Sigurdsson, 51. Ba, 71. Mlapa).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud