David Pávek
22. prosince 2017 • 11:46

Kdo převezme Ajax? Gigant má získat kouče, kterého Hřebík chtěl do Sparty

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Námluvy s Peterem Boszem, který je v minulé sezoně dovedl do finále Evropské ligy? Kdepak, Ajax loví jinde. Na místo, které po vypadnutí z poháru uvolnil Marcel Keizer, má přijít Erik ten Hag. Kouč, kterého před několika lety měla v merku i Sparta.



Ten Hag, bývalý obránce s více než dvěma stovkami zápasů v dresu prvoligového Twente, zajímal Spartu v roce 2015. V té době koučoval rezervu Bayernu Mnichov, a tehdejší sportovní ředitel letenského klubu Jaroslav Hřebík si jej představoval jako náhradu za Vítězslava Lavičku.

„Musím říct, že to je jeden z trenérů, které Sparta sleduje, jenže není k dispozici. Ale pokud bychom uvažovali o zahraničním kouči, byl by Ten Hag na našem seznamu vysoko,“ prohlásil o něm Křetínský ve studiu Ligy mistrů na Prima Cool.

Lavičkovo místo nakonec převzal Zdeněk Ščasný, Ten Hag totiž upřednostnil návrat domů, k dvojroli trenéra a sportovního ředitele se upsal Utrechtu. Ten v minulé sezoně dotáhl k senzačnímu čtvrtému místu za tradiční "velkou trojkou" Feyenoord Rotterdam - Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven. Do Evropské ligy se ale jeho svěřenci neprobili, po úspěších proti maltské Valettě a polskému Lechu Poznaň ztroskotali na Zenitu Petrohrad.

Úspěch Utrechtu vynesl Eriku ten Hagovi velký zájem, po konci Dicka Advocaata se o něm mluvilo jako o potenciálním novém kouči reprezentace Oranjes. Realita je ale jiná, defenzivně laděného kouče přilákal do Ajaxu ředitel Marc Overmars, který s ním spolupracoval už v Go Ahead Eagles.

Největší nizozemský klub má podle informací listu De Telegraaf vyplatit Ten Haga ze smlouvy částkou 700 tisíc eur (18 milionů korun) a po víkendu jej představit jako nového hlavního trenéra. Jeho asistentem bude Alfred Schreuder, který momentálně působí v trenérském týmu Juliana Nagelsmanna v německém Hoffenheimu.

Než se Ten Hag ujme nových povinností, povede Ajax dvojice Michael Reiziger - Winston Bogarde, trenéři rezervního týmu a bývalí spoluhráči v amsterdamském týmu, Barceloně i reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud