18. ledna 2018 • 13:49

Novák mění Dánsko za Turecko. Trabzonspor ohlásil jeho příchod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Filip Novák přestoupil z dánského Midtjyllandu do Trabzonsporu. Sedmadvacetiletý levý obránce podstoupil v Turecku zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na 2,5 roku. Turecký klub příchod sedmadvacetiletého levého beka potvrdil na webu.



Sedmadvacetiletý obránce ve středu večer přiletěl do Istanbulu a dnes v Turecku úspěšně absolvoval zdravotní testy. "Chci se ukázat a chci dokázat, že se dokážu prosadit i v jiné lize. Doufám, že se mi to podaří. Zatím je to pro mě největší moment v kariéře," řekl Novák v rozhovoru pro hráčskou agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Do Midtjyllandu Novák přestoupil v srpnu 2015 z Jablonce a s aktuálním lídrem dánské ligy tehdy podepsal čtyřletou smlouvu. Stal se jednou z opor týmu. V této sezoně dánské ligy nastoupil k 16 utkáním a dal tři góly.

"Bylo hodně těžké Midtjylland opustit, protože všichni z klubu mě tam chtěli. Nebylo hlavně lehké s nimi vyjednat ten přestup, nakonec se to všechno podařilo," konstatoval Novák.

"Je mi líto, že s nimi nebudu bojovat o titul, když jsme to tak hezky rozehráli, na druhou stranu mám před sebou další cíl, a to být úspěšný s Trabzonsporem a bojovat o Evropskou ligu nebo Champions League," doplnil rodák z Přerova.

Filip Novák by mohl z dánského Midtjyllandu přestoupit do Premier League
Filip Novák by mohl z dánského Midtjyllandu přestoupit do Premier League

Novák si vyzkouší druhé zahraniční angažmá. V Trabzonsporu se potká hned se čtyřmi Slováky. V kádru figurují Tomáš Hubočan, Matúš Bero, Juraj Kucka a Ján Ďurica. Za nový tým mohl poprvé nastoupit už v nedělním ligovém utkání na hřišti Konyasporu.

"Dánský klub si ho chtěl podržet také pro jarní část sezony a vzhledem k aktuálnímu tabulkovému postavení Midtjyllandu jsme počítali s Filipovým přestupem spíše směrem k letnímu přestupovanému období. Nicméně zájem Trabzonsporu byl enormní, turecký klub přistoupil k jednání velmi konkrétně a dokázal splnit veškeré podmínky Midtjyllandu," uvedl Novákův agent Viktor Kolář.

S profesionální kariérou začínal Novák ve Zlíně, odkud v roce 2011 zamířil do Jablonce. V uplynulé kvalifikaci o mistrovství světa patřil do základní sestavy české reprezentace. Za národní A-tým odehrál zatím 12 zápasů a dal jeden gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud