15. dubna 2018 • 19:12

Nizozemsko má mistra! PSV porazilo Ajax a slaví titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě Anglie se v neděli jméno svého mistra dozvěděla i liga nizozemská. Šampionem Eredevisie se stal tým PSV Eindhoven, který se tak z titulu raduje po roční odmlce. Jistotu triumfu v domácí soutěži mužstvu Philipa Cocuho přinesla výhra 3:0 nad druhým Ajaxem. Ten navíc závěr zápasu nezvládl a duel dohrával v devíti lidech.



Fotbalisté PSV Eindhoven získali tři kola před koncem ligy nizozemský titul. Zajistili si ho v přímém souboji s druhým Ajaxem Amsterodam, před kterým mají po jasné výhře 3:0 nedostižný desetibodový náskok. PSV si zároveň zajistil účast v třetím předkole Ligy mistrů.

Eindhovenský klub vstoupil do zápasu aktivně a už v prvním poločase si vypracoval dvoubrankový náskok. Nejprve se z dorážky prosadil Gastón Pereiro a následně hlavou zvýšil Luuk de Jong. Na konečných 3:0 upravil po změně stran přízemní střelou k tyči Steven Bergwijn.

Ajax navíc dohrával v devíti po vyloučeních Nicoláse Tagliafica a Siema de Jonga.PSV získal 24. mistrovský titul v historii, víc jich má pouze právě Ajax (33), který na triumf v Eredivisie čeká od sezony 2013/14.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud