27. května 2018 • 18:47

Černý po sezoně zkažené zraněním: O tragédii z léta ještě těžko mluvím

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle sezonu by nejraději vymazal. Jeho Ajax Amsterdam zase nedosáhl na ligový titul, skončil druhý, navíc nad ním celý rok visel stín tragického incidentu Abdelhaka Nouriho z letního soustředění. Sám Václav Černý svým spoluhráčům nemohl příliš pomoci - od října nehrál kvůli komplikovanému zranění vazů. O nepovedeném ročníku se rozpovídal na nedělní příbramské exhibici.



"Plním kroky, které mi byly dány, a zatím bez komplikací. Za to jsem strašně rád," pochvaloval si český ofenzivní talent. Po rekonvalescenci se prý už pomalu blíží zpět na hřiště, navíc si dal jasný cíl - přes léto chce zamakat tak, aby se stihl vrátit na první trénink nové sezony nizozemské Eredivisie alespoň se 70% zátěží.

S návratem po komplikovaném zranění zkřížených vazů mu pomáhají i zkušení spoluhráči, dánský dirigent Lasse Schöne a kapitán Joël Veltman. "Joëlovi to teď můžu trochu vrátit, protože si udělal to samé," řekl mladý křídelník.

Nepovedenou sezonou se táhl příběh mladičkého talentu Abdelhaka Nouriho, který v létě zkolaboval při přátelském utkání přímo na hřišti. Incident na něm zanechal vážné  následky v podobě trvalého poškození mozku.

Jeho kamarád Černý i po necelém roce těžko hledá slova. "Pořád to doznívá a asi to nikdy neodejde," řekl mladý Čech. "Nechci to brát jako obranu, ale myslím, že i kvůli tomu jsme sezonu nezvládli. Tyhle věci jdou dál než fotbal."

Podívejte se na rozhovor s Václavem Černým z exhibice příbramského fotbalu

Talent Ajaxu Černý: Byla to smutná sezona ovlivněná tragédií, pořád o tom nedokážu mluvit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud