22. července 2019 • 10:06

Drama v Rumunsku. Trenér zkolaboval při zápase, zaujal reakcí po probuzení

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná situace se odehrála v neděli v nejvyšší rumunské fotbalové soutěži. Trenér Dinama Bukurešť Eugen Neagoe během zápasu s Craiovou, v jejímž dresu odehrál druhý poločas bývalý hráč Sparty či Jablonce Bogdan Vatajelu, zkolaboval a s podezřením na infarkt byl převezen do nemocnice. Když se kouč následně probral, jeho první slova byla: „Jaké je skóre?“ Lékaři ho ale asi příliš nepotěšili. K překvapení všech se totiž duel dohrál a Dinamo padlo 0:2.



Dramatické chvíle zažili aktéři utkání 2. kola rumunské ligy mezi Dinamem Bukurešť a Craiovou. Ve 25. minutě za stavu 0:0 zkolaboval kouč domácího celku Eugen Neagoe. Ten byl následně s podezřením na infarkt rychle převezen do nemocnice Floreasca. Podle Gazeta Sporturilor byl 51 letý trenér po převozu již schopen komunikovat. „Jaké je skóre?“ měla být jeho první slova.

„Je při vědomí a pod dohledem. Nemohu vám říct, co se stalo v sanitce, ale když ho přivezli, byl při vědomí a stabilizovaný. Nicméně nevím, jak dlouho v nemocnici zůstane. O tom rozhodnou naši kardiologové,“ uvedl lékař z nemocnice Floreasca s dodatkem, že podrobnější informace může sdělit pouze rodině.

„Zůstane minimálně dva dny pod dohledem. Spal. Byla u něj jeho žena a dcera,“ prozradil sportovní ředitel Craiovy Silvian Cristescu, který se byl podívat, jak na tom jeho bývalý spoluhráč z Extensivu Craiova je. „Tohle je fotbal, tuto práci jsme si vybrali. Je tu tolik trenérů, kteří měli problémy se srdcem, a přesto trénují dál. V klubech s mnoha fanoušky jste vždy pod tlakem. Nevím, jestli zůstane v Dinamu. Nyní potřebuje delší pauzu. “ dodal.

Po kolapsu svého kouče byli hráči Dinama logicky dost rozrušení, o to více překvapující bylo, že se utkání dohrálo. Tři body za výhru 2:0 si z duelu odnesla Craiova, v jejímž dresu odehrál druhý poločas i Bogdan Vatajelu, bývalý hráč Sparty či Jablonce. 

Celkově Dinamo neprožívá vůbec ideální vstup do sezony. Po dvou kolech je se skóre 0:7 poslední a nyní ho ještě potkala tato nešťasná událost s kolapsem trenéra. Pro toho byly zdravotní patálie nepříjemným vyvrcholením tlaku, kterým ho podrobili vlastní fanoušci. Ti se totiž hlasitě ohrazují proti konci předchozího kouče Mircey Rednice a od začátku Neagoeho angažmá na něj skandují, aby odešel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud