22. srpna 2019 • 16:29

Kompany už nebude trénovat. V Anderlechtu zůstane jen hráčem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrající trenér Anderlechtu Brusel Vicent Kompany se po nevydařeném startu do sezony bude v den zápasu soustředit jen na svou roli fotbalisty. Třiatřicetiletý stoper předá veškeré povinnosti související s taktickými změnami či střídáním asistentovi Simonu Daviesovi, zatímco on sám povede tým na trávníku jako kapitán.



Kompany se do mateřského Anderlechtu vrátil v létě po jedenáctiletém působení v Manchesteru City. Čtyřnásobný mistr Premier League se v bruselském klubu ujal role hlavního trenéra a zároveň pokračuje v aktivní kariéře.

Anderlechtu se nicméně v tomto modelu zatím nedaří, po dvou remízách a dvou prohrách je po 4. kole v šestnáctičlenné tabulce až třináctý. Proto v klubu sáhli ke změně a od pátečního zápasu proti mistrovskému Genku už bude Kompany v den utkání jen hráčem.

"Potřebujeme stabilitu a Vincent se takhle bude moci koncentrovat na své hráčské povinnosti," uvedl Davies, jehož si Kompany s sebou přivedl z Manchesteru City.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud