19. ledna 2021 • 17:03

Průlom ve fotbale. Courtoisův klub koupil prvního hráče za bitcoiny

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejzajímavějších přestupů tohoto období se povedl týmu Internacional de Madrid ze třetí španělské ligy, když přivedl 37letého útočníka Davida Barrala. Nejde tolik ani o tým, ani o hráče, ale o způsob transferu. Barral je totiž první profesionál, jehož přestupová částka byla zaplacena v kryptoměnách. Konkrétně v té nejznámější, bitcoinu.



Madridský tým ze třetí ligy má hodně zajímavou majitelskou strukturu, mezi vlastníky patří DJ Mariio, útočník Betisu Borja Iglesias a brankářská jednička Realu Madrid Thibaut Courtois. A po spojení se španělskou firmou, která umožňuje nákup a prodej kryptoměn, se pustil i do jedinečných tahů na přestupovém trhu. Za hráče hodlá platit pouze bitcoinem, nejznámější kryptoměnou, tedy decentralizovanými, nepadělatelnými financemi na internetu.

Jako velkou posilu si vyhlédl Davida Barrala, bývalého hráče rezervy Realu Madrid, který naposledy pomohl Racingu Santander postoupit ze třetí ligy do druhé. Santanderu madridský Inter zaplatil blíže nespecifikovanou částku nikoli v eurech, 37letý forvard se tak stal historicky prvním profíkem, jehož přestup proběhl v kryptoměnách. 

Už v roce 2018 přestoupil Omer Faruk Kıroğlu do tureckého Harunustasporu za 0,0524 bitcoinu (momentálně necelých 42 tisíc korun) a doplatek ve výši několika tisíc tureckých lir. Barral je každopádně první profesionál, který přestoupil za použití kryptoměn, jeho přestup je navíc bez doplatků a byl zaplacen kompletně v bitcoinech.

David Barral je první fotbalista, který přestoupil za bitcoin
David Barral je první fotbalista, který přestoupil za bitcoin

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud