28. února 2021 • 19:57

Krušný debut Radakoviče v Polsku. Po vítězném gólu skončil v nemocnici

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strávil na hřišti jen pár minut, přesto zanechal v zápase velkou stopu. Srbský obránce Uroš Radakovič, který hostuje ve Wisle Krakov ze Sparty, se hned ve svém prvním startu v polské lize zapsal mezi střelce. Gól byl ale zároveň tím posledním, co v utkání stihl. Po srážce se soupeřem totiž skončil v nemocnici.



V 77. minutě souboje mezi Wislou Plock a Wislou Krakov vyběhl v dresu hostů ke svému prvnímu startu v polské lize Uroš Radakovič. Srbský obránce, který patří Spartě, se v týdnu dohodl s krakovským klubem na hostování do konce sezony.

Na svůj debut v dresu s bílou hvězdou asi jen tak nezapomene. Na trávník se dostal Radakovič za stavu 1:0 pro domácí. V 82. minutě ale zapadl do sítě centrovaný míč z kopačky Rafala Boguskiho a bylo srovnáno. Navíc hned v 85. minutě přišla chvíle srbského obránce. Krakovští zahrávali roh, který prodloužil Michal Frydrych a právě Radakovič poslal hlavou míč do sítě – 1:2.

Jenže současně s jeho zakončením bylo slyšet, jak se tvrdě srazili hlavami s domácím Milanem Obradovičem. Radakovič zůstal ležet a nebyl schopný v zápase pokračovat. Byl omráčený, opustil hřiště na nosítkách. „Chtěl bych zdůraznit, že naše myšlenky směřují k Urošovi,“ uvedl po utkání, které Wisla Krakov nakonec vyhrála 3:1, trenér Peter Hyballa.

VIDEO| Gól a zranění Uroše Radakoviče v časě 3:38

„Zdraví hráčů je pro mě to nejdůležitější. Byli jsme před chvílí v sanitce, abychom zjistili, jak na tom Uroš je. Ukázal nám palce vztyčené vzhůru. Samozřejmě jede do nemocnice, aby se ukázalo, zda je v pořádku. Doufáme a modlíme se, aby to přestál bez úhony,“ pokračoval Hyballa.

Wisla Krakov později na Twitteru uveřejnila informace o tom, že Radakovič podstoupil neurologické vyšetření a tomografii, které naštěstí nic znepokojivého neprokázaly. „Na základě toho lékaři dovolili převezení hráče do Krakova,“ stojí v prohlášení klubu. 

„Moc všem děkuji za podporu. Z momentu, kdy jsem dal gól, si vůbec nic nepamatuji. Po vyšetření mě propustili z nemocnice do domácí péče. Brzy se vrátím," napsal Radakovič následně na svou stránku na Facebooku. 

Thank you so much for your support.✊🏼 I don't remember anything from the moment when I scored a goal.🤕 After the...

Zveřejnil(a) Uroš Radaković dne Neděle 28. února 2021

Uroš Radakovič vstřelil gól ve svém prvním utkání za Wislu Krakov. Zároveň se při hlavičce zranil a duel kvůli zranění nedohrál, navíc musel do nemocnice.
Uroš Radakovič vstřelil gól ve svém prvním utkání za Wislu Krakov. Zároveň se při hlavičce zranil a duel kvůli zranění nedohrál, navíc musel do nemocnice.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud