13. ledna 2011 • 15:06

Útočníci, přijďte! Real chce Adebayora a Kloseho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho řeší zapeklitou situaci. Zranil se mu Gonzálo Higuaín a tak nutně potřebuje jednoho útočníka. Vyhlédl si dva střelce - Emanuela Adebayora a Miroslava Kloseho. Pro prvního mluví nižší věk, pro druhého zase nižší cena. Každopádně oba dva ve svých klubech nehrají a jsou k mání.



Začněme u Adebayora. Šestadvacetiletý útočník z Toga je na odchodu z Manchesteru City. Trenér Mancini přivedl Edina Džeka, v týmu jsou i Balotelli s Tevézem. Pro robustního střelce zkrátka v druhém celku Premier League není místo.

"Adebayora chce hodně týmů. Je možné, že nás opustí. Ale teď musíme počkat, jak dopadne zranění Balotelliho. Na rozhodnutí máme ještě 20 dnů, než skončí přestupové termíny," uvedl trenér Mancini.


Italský střelec momentálně nehraje kvůli problémům s kolenem. A pokud by musel na operaci, mohl by chybět celý zbytek sezony. A v tom případě by Mancini Adebayora asi těžko pouštěl. Na odchodu jsou totiž další dva útočníci Santa Cruz a Wright-Phillips.

Real Madrid je v boji o Adebayora asi nejvážnějším zájemcem. Nabízí mu půlroční hostování, za které by City inkasovalo kolem milionu liber, navíc by Real převzal jeho vysoký plat (160 000 liber týdně).

Bílý balet by získal i předkupní právo - útočníka by v létě mohl klub vykoupit za částku okolo 24 milionů eur. Vysoký útočník je navíc Mourinhovým oblíbencem - kouč ho chtěl do týmu už během své štace na lavičce Chelsea.

Emanuel Adebayor Emanuel AdebayorFoto Sport


Podle španělských médií je na Mourinhově seznamu i útočník Bayernu Mnichov Miroslav Klose. Ten rovněž ztratil místo v sestavě a poohlíží se po jiném angažmá. Navíc mu v létě končí smlouva, takže by do Realu odcházel v podstatě zadarmo.

Jenže útočník s polskými předky váhá. V Realu by s velkou pravděpodobností též nehrál pravidelně, což on potřebuje. Klose se chce s vrcholovým fotbalem rozloučit na Euru 2012 a k místu v reprezentaci potřebuje stabilně hrát.

"Ze Španělska nám přišly nějaké nabídky, mezi nimiž byl i Real. Nic víc," prohlásil Kloseho poradce Alexander Schütt. V případě odchodu do Realu by se v týmu setkal s kolegy z reprezentace Sami Khedirou a Mesutem Özilem.

Podaří se Realu zlanařit jednoho z útočníků?

Strkanice mezi Adebayorem a Kolo Tourém
Strkanice mezi Adebayorem a Kolo Tourém

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud