21. ledna 2011 • 11:32

Mourinho není spokojený. Opustí po sezoně Real?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to šok. Ale podle španělských médií k němu skutečně může dojít. José Mourinho se prý nepohodl s generálním ředitelem Realu Madrid Jorgem Valdanem a je tak možné, že na konci sezony „bílý balet“ opustí. Portugalskému kouči se nelíbí, že mu vedení klubu neumožnilo přivést si do týmu nového útočníka.



Včerejší duel Španělského poháru s Atlétikem Madrid (1:0) novináře prakticky nezajímal. Na pozápasové tiskovce hned spustili vlnu dotazů ohledně Mourinhovy budoucnosti.

José Mourinho představen jako nový kouč Realu Madrid.Foto Reuters

Třetím dnem se totiž v zahraničním tisku spekuluje o jeho nespokojenosti s nadřízeným Jorgem Valdanem, který mu neumožnil koupit ani jednoho útočníka, na kterého ukázal.

„Svět je plný různých zvěstí, ale ne všechno je pravda. Co se týká mé budoucnosti, uvidíme na konci sezony, co se stane. Kontrakty nejsou nejdůležitější věcí ve fotbale. Pokud jsou všechny strany spokojené, zůstanou spolu. Pokud nejsou, rozejdou se,“ uvedl Mourinho.

Co jeho slova znamenají? V podstatě nic nového. Kontroverzní kouč ani nepotvrdil, ani nevyvrátil, zda v Realu Madrid zůstane. Před novináři jen mlžil a každý si tak má udělat obrázek sám.


Obavy fanoušků z jeho odchodu alespoň trochu mírnil údajný trenérův nepřítel Jorge Valdano, podle něhož neshody neexistují.

„S Mourinhem nemám žádné problémy. Je to náš kouč. Člověk, který musí Real přivést k triumfu. Tým se zatím pod jeho vedením ukazuje být konkurenceschopný. Vždy jde o to, abyste každou sezonu byli lepší a lepší. A to se nám oproti minulému ročníku daří,“ řekl Valdano.

Mourinho měl na této cestě ke zlepšení, o které Valdano mluví, plány, jak tým ještě posílit. Ale vysněného útočníka se nedočkal. Vlastně žádného, vedení klubu mu neuvolnilo finanční prostředky, byť kvůli zranění vypadl ze hry Gonzalo Higuaín.

A to může být hlavní problém. Protože Mourinho chce mít hlavní slovo vždycky. Nerad dělá „druhé housle“.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud