26. ledna 2011 • 18:25

Mourinho kontra Valdano: Ředitel nesmí do kabiny

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co bylo dlouho veřejným tajemstvím, je nyní nad slunce jasné – mezi nejdůležitějšími muži Realu Madrid to neklape. Po krku si jdou trenér José Mourinho a generální manažer Jorge Valdano – a zdá se, že pohromadě vydrží v královském klubu maximálně do konce sezony.



Ti dva si očividně nepadli do oka a jejich vztahy jsou už dlouho chladné. Pro portugalského trenéra je Jorge Valdano jen panák na okrasu bez přímé osobní odpovědnosti za cokoli. Pro argentinského gentlemana je pro změnu José Mourinho arogantní hulvát.

Poprvé to mezi oběma osobnostmi zajiskřilo v prosinci po výhře nad FC Sevilla. Mourinho tehdy sepsul hlavního rozhodčího a na tiskovce si postěžoval: „Už jsem unaven tím, jak musím stále tým chránit. Od toho jsou v klubu jiní lidé, ale ti se jen schovávají za má záda.“


Že tím měl na mysli především Valdana netřeba dodávat.

Elegantní šéf s pomádou ve vlasech vrátil Mourinhovi úder po ostudné remíze na hřišti poslední Almeríe. „Zvláštní, náš trenér si stěžuje, že nemá útočníky. A toho jediného přitom nechal na lavičce,“ divil se Valdano do mikrofonů.

José Mourinho má za sebou krutý víkend. Nejprve kritizoval ho legendární Beckenbauer, jeho Real navíc padl s AlmériíFoto Reuters

Jak poznamenává španělský deník As, rozkol mezi oběma důležitými pány je absolutní.

Svědčí o tom i fakt, že Valdano tentokrát už neodcestoval do Sevilly na odvetu Španělského poháru s mužstvem, a do dějiště utkání dorazí až s prezidentem Florentinem Pérezem jeho soukromým letadlem.

„Bylo to Mourinhovo přání. De facto Valdanovi cestovat s týmem zakázal. Stejně tak Valdano nesmí vůbec do kabiny a dokonce ani do sportovního centra Valdedebas,“ tvrdí As.

„Odteď budu jednat jen s prezidentem Pérezem a sekretářem Angelem Sánchezem,“ naznačuje Mourinho, že Valdano pro něj už není partner.

Nejpozději v červnu Mourinho, nebo Valdano Real opustí, to je nevyhnutelné, dodává As.



José Mourinho má za sebou krutý víkend. Nejprve kritizoval ho legendární Beckenbauer, jeho Real navíc padl s Almérií
José Mourinho má za sebou krutý víkend. Nejprve kritizoval ho legendární Beckenbauer, jeho Real navíc padl s Almérií

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud