16. dubna 2011 • 23:53

Hvězdy zářily, El Clásico však vítěze nepoznalo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony neudrželi ve šlágru španělské ligy s Realem Madrid vedení a nakonec na jeho hřišti remizovali v druhém "El Clássiku" sezony 1:1. Domácí, kteří dohrávali téměř celý druhý poločas bez vyloučeného obránce Raúla Albiola, vyrovnali osm minut před koncem díky penaltě Cristiana Ronalda. Skóre otevřel rovněž z pokutového kopu Lionel Messi.



Barcelona si šest kol před koncem udržela před svým rivalem osmibodový náskok a je blíž zisku třetího titulu po sobě. První ze čtyř vzájemných duelů španělských gigantů v následujících osmnácti dnech nepřipomínal úvodní listopadový zápas, který "Barca" na Nou Campu vyhrála jasně 5:0.

Po opatrnějším úvodním poločase na madridském stadionu Santiaga Bernabéua se vše podstatné událo až po přestávce. Domácí stoper Raúl Albiol v 52. minutě v pokutovém území stáhl pronikajícího útočníka Davida Villu a rozhodčí ukázal pětadvacetiletému hráči červenou kartu.

Penaltu s přehledem proměnil nejlepší střelec soutěže Messi svým třicátým ligovým gólem v sezoně. Argentinský útočník celkově zaznamenal 49. trefu ve 47. soutěžním utkání.

Oslabení domácí se dočkali deset minut před koncem, kdy Brazilec Dani Alves na druhé straně fauloval krajana Marcela a následovala druhá penalta v utkání. S ní si poradil Cristiano Ronaldo, který 29. ligovým gólem v sezoně přerušil pětizápasovou vítěznou sérii Barcelony proti Realu.

VIDEO: Messiho proměněná penalta poslala Barcu do vedení

Barcelona šla do vedení díky penaltě Messiho
Video se připravuje ...


Valencia problémy neměla

Valencie zvítězila na hřišti poslední Almeríe 3:0, potřetí za sebou naplno bodovala a upevnila si třetí místo. Domácím se v prvním poločase podařilo favorita ubránit, ale po přestávce třikrát inkasovali.

"Netopýry" poslal do vedení v 51. minutě nejlepší střelec Roberto Soldado, který potvrdil výtečnou formu sedmým gólem z posledních tří utkání. Náskok poté zvýraznili litevský bek Marius Stankevičius a střídající záložník Jordi Alba. Tápající Almería utrpěla čtvrtou porážku po sobě a na první nesestupovou příčku ztrácí v neúplné tabulce sedm bodů.

Getafe urvalo cennou výhru

Důležité body v boji o záchranu získal další trápící se tým Getafe, který doma porazil pátou Sevillu 1:0 a přerušil devítizápasovou sérii bez vítězství. O prvním ligovém triumfu od 5. února rozhodl čtvrt hodiny před koncem venezuelský útočník Miku.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

Getafe - FC Sevilla 1:0
(75. Miku),

Málaga - Mallorca 3:0 (40. a 56. Júlio Baptista, 26. Fernández),

Almería - Valencie 0:3 (51. Soldado, 67. Stankevičius, 81. Alba),

Real Madrid - FC Barcelona 1:1 (82. Cristiano Ronaldo z pen. - 53. Messi z pen.).

Villa se snaží přejít přes Ramose
Villa se snaží přejít přes Ramose

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud