17. dubna 2011 • 04:59

El Clásico: Raúl? Není González jako Albiol

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Jako by to José Mourinho tušil. „Musíme trénovat s deseti hráči proti jedenácti, protože už se mi to stalo opakovaně stalo s Chelsea i Interem. Vždycky proti nim dohráváme v deseti lidech,“ prohlásil kouč Realu Madrid před soubojem s Barcelonou. Tradice byla i tentokrát dodržena.



Pyšný portugalský stratég se musel v létě splést. Dobrá, mohl se zbavit nepotřebného Raúla - jenže ukázal dveře tomu nepravému. Vystrnadil Raúla Gonzáleze, který chytil v Schalke druhý dech a dovedl podceňovaný soubor až do semifinále Ligy mistrů. A ponechal si Raúla Albiola, jehož neobratnost stála Real zřejmě poslední reálnou naději na zisk španělského titulu.

Stoper, který většinou sedí na lavičce náhradníků, měl totiž na svědomí rozhodující moment El Clásika, prvního ze čtyř, která jsou v následujících dnech v různých soutěžích na programu.

V 50. minutě vyrovnaného zápasu nechal Raúl Albiol za svá záda zaběhnout Davida Villu, který se už už šteloval do střelecké pozice. Domácí zadák však v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu. Villovi nasadil kravatu a práskl s ním jako judista na tatami.

Jasná penalta a červená karta k tomu!

Mourinho se zmohl jen na ironický úsměv. Dobře věděl, že od té chvíle to bude mít jeho dobře fungující tým už hodně těžké.

Lionel Messi se samozřejmě z pokutového kopu nezmýlil. Z míry ho nevyvedl ani laser, kterým mu někdo z publika mířil do obličeje. Malý Argentinec bitvu nervů s Ikerem Casillasem vyhrál a míč bezpečně uklidil do sítě.

Skvěle takticky připravený Real, který do té doby držel favorizovaného soupeře na uzdě, i v deseti dokázal hrát s Barcelonou otevřenou partii, a dokonce svedl vyrovnat.

Z penalty po diskutabilním skluzu Danyho Alvese na Marcela skóroval Cristiano Ronaldo.

Víc však už domácí nestihli.

Viera se snaží uniknout Alvesovi
Viera se snaží uniknout Alvesovi

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud