2. října 2011 • 22:18

Barcelona vydřela tři body a poprvé vede španělskou ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili poslední Gijón 1:0 a poprvé v sezoně se posunuli do čela španělské ligy. Příští soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů vede tabulku díky výrazně lepšímu skóre před dosavadním překvapením sezony Levante.



Katalánští hráči se proti papírovému outsiderovi trápili a nenavázali na poslední dvě soutěžní výhry 5:0 nad Atlétikem Madrid a běloruským BATE Borisov v Lize mistrů. Barca se naopak na premiérovou venkovní výhru v domácí soutěži hodně nadřela.

Hosty sice poslal do vedení už v 12. minutě dorážející brazilský krajní bek Adriano, ale žádný z hvězdných spoluhráčů ho ve zbytku utkání nedokázal napodobit. Barca narážela především na pozornou obranu Gijónu a časté ofsajdové postavení.

Deset minut po přestávce musel zřejmě kvůli poraněnému kotníku vystřídat francouzský obránce Éric Abidal. Na početné marodce Barcelony byli již před utkáním Andrés Iniesta, Cesc Fábregas, Alexis Sánchez a Ibrahim Afellay. Jen na lavičce náhradníků zůstal ne zcela zdravý kapitán Carles Puyol.

Barcelonský trenér Pep Guardiola do dnešního utkání postavil sestavu: Valdés - Alves, Mascherano, Abidal (55. Maxwell), Adriano (80. Keita) - Thiago, Busquets, Xavi - Pedro (57. Piqué), Messi, Villa.

Šlágr 7. kola mezi Atlétikem Madrid a neporaženou Sevillou skončil bezbrankovou remízou, která prodloužila oběma týmům jejich ligové série. Tým z hlavního města na svém hřišti ještě ve čtyřech zápasech neprohrál a neinkasoval, hosté zase remizovali ve všech třech venkovních utkáních.

Málaga porazila v sobotním utkání Getafe 3:2 díky povedeným nůžkám Brazilce Júlia Baptisty z druhé minuty nastaveného času. Ofenzivní záložník střelou přes hlavu z hranice penalty dokonal obrat v zápase, v němž domácí ještě dvě minuty před koncem prohrávali 1:2.

Málaga po bezbrankovém poločase dvakrát dotahovala soupeřův náskok. Nejprve nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij svým prvním gólem od letního příchodu z Hamburku odpověděl na branku Pedra Leona, hostujícího z Realu Madrid.

Čtvrt hodiny před koncem vrátil hostům vedení Miku, ale vzápětí byl vyloučen Mehdi Lacen po druhé žluté kartě a Málaga početní převahu dokonale využila. V 89. minutě vyrovnal Enzo Maresca a v nastavení Baptista akrobatickým kouskem oslavil třicetiny i čtvrteční narození dcery.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:

Málaga - Getafe 3:2 (64. Van Nistelrooij, 89. Maresca, 90.+2 Baptista - 54. Leon, 74. Miku),
San Sebastian - Bilbao 1:2 (60. Martínez - 33. a 69. Llorente),
Betis Sevilla - Levante 0:1 (33. Juanlu),
Atlético Madrid - FC Sevilla 0:0,
Gijón - FC Barcelona 0:1 (12. Adriano),

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud