20. listopadu 2011 • 00:02

Barcelona smetla Zaragozu, Real vyhrál ve Valencii a zůstává v čele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY ŠPANĚLSKÉ LIGY - Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili ve španělské lize Zaragozu na svém hřišti jasně 4:0 a v neúplné tabulce se dotáhli na vedoucí Real. Madridský rival zareagoval večerním vítězstvím nad Valencií a dál vede španělskou ligu.



Svěřenci trenéra Josého Mourinha znovu dokázali, že zatím podávají o trochu vyrovnanější výkony než jejich katalánský konkurent. Real nasměroval k jedenácté soutěžní výhře za sebou ve dvacáté minutě Karim Benzema.

Třiadvacetiletý francouzský kanonýr zužitkoval trestný kop Xabiho Alonsa z vlastní poloviny. V 72. minutě přidal druhý zásah "Bílého baletu" obránce Sergio Ramos, který se prosadil přesnou hlavičkou po Özilově rohu.

Tři minuty nato poprvé zdramatizoval utkání nejlepší střelec Valencie Roberto Soldado, ale v 79. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok Portugalec Cristiano Ronaldo. Nejdražší hráč světa přelstil chybujícího domácího brankáře Diaga Alvése a zakončoval do prázdné brány.

Sedm minut před koncem řádné hrací doby však znovu Soldado snížil na rozdíl jedné branky a Valencie se nadechla k drtivému závěrečnému tlaku. Soldadův gól v poslední minutě však nemohl platit kvůli ofsajdu a v páté minutě nastavení rozhodčí zřejmě odpustil Realu pokutový kop za ruku jednoho z jeho hráčů ležícího před Casillasovou brankou.

Za Barcelonu se opět trefil Messi

Barcelona potvrdila na Nou Campu výbornou formu a před svými diváky neinkasovala v součtu s minulou sezonou už v desátém utkání domácí soutěže v řadě.

Barcelona rozdrtila Zaragozu, opět se trefil nepolapitelný Lionel Messi Barcelona rozdrtila Zaragozu, opět se trefil nepolapitelný Lionel MessiFoto Reuters


Favorita poslal do vedení v 18. minutě po Xaviho standardní situaci Gerrard Piqué. Hlavičkující stoper se radoval z první ligové branky v sezoně.

Dvě minuty před přestávkou zdvojnásobil vedení "Barcy" po kombinaci s Ceskem Fábregasem hvězdný Argentinec Lionel Messi.

Čtyřiadvacetiletý útočník se ve španělské lize trefil popatnácté a v tabulce střelců si udržel jednobrankový náskok před Cristianem Ronaldem.

Devět minut po změně stran skóroval zřejmě z ofsajdové pozice kapitán Carles Puyol a rovněž zaznamenal premiérovou trefu v tomto ročníku. Čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající útočník David Villa další razantní hlavičkou.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

Villarreal - Betis Sevilla 1:0 (21. Borja Valero),

FC Barcelona - Zaragoza 4:0 (18. Piqué, 43. Messi, 54. Puyol, 75. Villa),

Valencie - Real Madrid 2:3 (75. a 83. Soldado - 20. Benzema, 72. Ramos, 79. C. Ronaldo).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud