3. prosince 2011 • 20:14

Generálka na El Clásiko: Real a Barcelona suverénně vyhrály

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Realu Madrid porazili Gijón na jeho stadionu 3:0 a po čtrnáctém vítězství za sebou si upevnili vedení ve španělské lize. Mistrovská Barcelona po jasné domácí výhře 5:0 nad Levante na svého hlavního rivala ztrácí tři body, ale má o jedno odehrané utkání více. Příští týden se oba největší aspiranti na titul střetnou v prestižním El Clásiku.



Real poslal do vedení deset minut před přestávkou křídelní záložník Ángel di María, který překvapil domácího brankáře Juana Pabla přízemní střelou "šajtlí" z úhlu. Třiadvacetiletý Argentinec pak v 65. minutě připravil druhou branku pro spoluhráče Cristiana Ronalda.

Hvězdný Portugalec si po kličce gólmanovi připsal sedmnáctou trefou v sezoně a společně s barcelonským Lionelem Messim dál vede tabulku střelců.

Mizivé šance Gijónu na bodový zisk v závěru ještě snížil Sebastián Eguren. Uruguayský záložník stáhl deset minut před koncem Ronalda a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště. Konečný výsledek pak stanovil ve druhé minutě nastaveného času brazilský krajní bek Marcelo tvrdou ranou do horního růžku.

Barcelona prodloužila rekordní domácí sérii bez inkasované branky na dvanáct ligových utkání. V posledních čtyřech duelech si soupeři z Nou Campu odvezli pokaždé minimálně čtyřbrankový debakl.

Favorita poslal do vedení už ve čtvrté minutě umístěnou střelou Cesc Fábregas. Stejný hráč se radoval i za půlhodiny, když tentokrát hlavičkoval ze Xaviho trestném kopu. Skóre prvního poločasu uzavřel ve 37. minutě přízemní ranou dvacetiletý útočník Isaac Cuenca.

Také po pauze pokračovala jasná dominance katalánského týmu. V 54. minutě se po Alvesově dočkal také Lionel Messi. Opěvovaný Argentinec na domácím hřišti zaznamenal šestnáctou ze celkově sedmnácti branek v tomto ročníku La Ligy. Po hodině hry uzavřel skóre Chilan Alexis Sánchez, jenž navázal na dvě úterní trefy proti Vallecanu.

Uspěla i třetí Valencie, která si výhrou 2:1 nad Espaňolem udržela čtyřbodový odstup za Barcelonou. Vítězství jí zařídil nejlepší střelec týmu Roberto Soldado, jenž v 80. minutě krátce po svém příchodu na hřiště dal po rohovém kopu hlavou svůj devátý gól v sezoně. Valencie tak výsledkové uspěla v generálce před úterním soubojem s Chelsea o postup do osmifinále Ligy mistrů.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo: Gijón - Real Madrid 0:3 (35. Di María, 65. C. Ronaldo, 90.+2 Marcelo), Santander - Villarreal 1:0 (27. Stuani), FC Barcelona - Levante 5:0 (4. a 33. Fábregas, 37. Cuenca, 55. Messi, 61. Sánchez).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud