15. února 2012 • 16:51

Proč nehrál Piqué? Guardiola ho poslal na tribunu za trest

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona vykročila za obhajobou triumfu v Lize mistrů rázně, v Leverkusenu zvítězila 3:1. Z tribuny její jízdu podporovaly dvě opory, mistři světa a Evropy Xavi a Piqué. První byl ve stavu zdravotně nezpůsobilých, druhého tam ovšem poslal trenér Pep Guardiola. Za trest!



Nezařadil ho do vybrané šestnáctky, protože není spokojený s jeho výkony. Barcelona ve španělské lize dostala v Pamploně tři góly, což se jí nepřihodilo tři roky. A Real Madrid jí odskočil na deset bodů.

„To už je moc,“ hřímal trenér. „Je potřeba udělat nějaká opatření. Naši fanoušci nejsou idioti, abychom je mohli ohlupovat vyjádřeními, že titul není ještě ztracený!“

Ukázal na Piquého a není to náhoda. Ke zhoršeným výkonům přidal totiž i prohřešek. Před odletem do Německa přijel totiž později na trénink, protože měl mírnou autohavárii. Když vyjížděl z garáže, kolem projíždějící autobus zničil jeho audi dveře.

1187130:title:true:trueNejvíc se však Guardioly dotklo, že namísto omluvy a velkého pokání, ještě prý dělal nemístné poznámky, jak se kouč katalánského týmu vyjádřil.

Na Piquého tak místo v základní sestavě nezbylo, vedle kapitána Puyola nastoupil ve stoperské dvojici Mascherano, Piqué se přesunul až na tribunu.

„Potřeboval jsem už také posadit mladého Batru na lavičku, aby si zvykal,“ odůvodnil svůj krok Guardiola dalším záměrem. Přesto urostlého obránce nezatracuje. „Mám ho pořád rád, je to fotbalista výjimečných kvalit a pro tým důležitý,“ hájil svého svěřence.

Před odletem do Německa přijel totiž později na trénink, protože měl mírnou autohavárii, když vyjížděl z garáže kolem projíždějící autobus zničil jeho audi dveře.
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud