28. února 2012 • 13:17

Barcelona si připravila na přestupy 1,25 miliardy! Přijde Neymar?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FC Barcelona stanovila rozpočet na přestupy. V létě může utratit až 50 milionů eur, v přepočtu asi 1,25 miliardy korun. Použije peníze na Neymara, či Garetha Balea?



„Na letní transfery máme kolem 50 milionů eur. Částka je v porovnání s ostatními kluby konkurenceschopná a do budoucna se bude ještě navyšovat. Tyto peníze musíme ale využívat s rozumem,“ uvedla členka vedení Barcelony Susana Monjeová.

Zda prostředky na nákupy využije trenér Pep Guardiola, zůstává ale stále nejasné. Na nové smlouvě (ta stávající mu vyprší po sezoně) se zatím nedohodl a ke všemu odmítá říct, jestli tak vůbec učiní.

Španělské novináře odbyl s tím, že spekulace o jeho novém kontraktu jsou nudné. „Až se stane něco nového, dozvíte se o tom. Tohle už mě unavuje,“ řekl.

Každopádně, ať už bude o přestupech rozhodovat jakýkoliv trenér, nejvíce se hovoří o tom, že Katalánci chtějí v létě zlákat Neymara a Garetha Balea. Ovšem do zmíněného rozpočtu 50 milionů eur se oba rozhodně nevejdou.

Monjeová také uvedla, že klub je momentálně v dobré finanční situaci. Pouze se připravil o pár milionů propuštěním Alexandera Hleba, kterého musela Barcelona vyplatit ze smlouvy.

„Naše příjmy v poslední letech jsou na dobré úrovni, očekáváme profit ve výši 21 milionů eur,“ pochvaluje si Monjeová s tím, že Barcelona úspěšně vstoupila také na asijský trh.

O kom se spekuluje, že by mohl zamířit do Barcelony:
Gareth Bale, Tottenham
Robin van Persie, Arsenal
Neymar, Santos
Hulk, FC Porto
Mario Götze, Dortmund
Mats Hummels, Dortmund

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud