Stanislav Hrabě
21. března 2012 • 11:49

Guardiola: Messiho už nikdo nepřekoná. Je jako Michael Jordan

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PRVNÍHO GÓLU ZA BARCELONU | Slova obdivu k Messiho střeleckému klubovému rekordu (234 gólů za Barcelonu) se nesou Katalánskem. Úchvatný, jedinečný, nepřekonatelný – jsou nejčastější výrazy. „Bude těžké, abychom v budoucnosti podobného hráče vychovali nebo získali,“ uznal jeho výjimečnost viceprezident klubu Josep Maria Bartomeu.



Rozbor pozápasového vítězství nad Granadou (5:3) se brzy zvrtl k opěvování Messiho počinku.

„Den, kdy Leo vytvořil nový střelecký rekord našeho klubu, se stal velkým svátkem a navždy bude zapsán do naší kroniky,“ pravil až pateticky trenér Josep Guardiola.

A přiznal, že nevidí nikoho, kdo by v budoucnu Messiho počinek vymazal. „Žádný jiný hráč to neodkáže,“ pravil přesvědčivě.

Slova obdivu připojují i spoluhráči argentinského štírka. „Leo je úžasný, nejlepší na světě, každý den to dokazuje,“ neskrýval obdiv Isaac Cuenca. „Bude trvat léta, než něco podobného uvidíme. Proto si vychutnávejme každý jeho zápas,“ dodal.

„Messi je představitelem barcelonské epochy, která bude navždy nejlepší,“ prorokoval brankář Victor Valdés. „Leo je král na trávníku, ale skromný a tichý kluk v soukromí. Proto je nejlepší,“ vypíchl jeho charakterové vlastnosti Cristian Tello.

VIDEO: Hattrick Messiho proti Granadě (5:3)

Trenér Guardiola přirovnal Messiho fotbalové mistrovství k basketbalovému umění Michaela Jordana. „Je málo hráčů, kteří tak ovládali své řemeslo a vévodili v něm,“ upozornil. „Messi vstoupil do historie, vytvořil příběh, který už nikdo nevymaže,“ zdůraznil.

Současně však připomenul, že Messi tímto počinkem v žádném případě nevymazává z análů takového hráče, jakým byl César Rodríguez, jenž držel předchozí rekord s 232 góly.

„Právě v tomto období se dočkal opětovné slávy, nikdy se o něm nemluvilo tolik, jako nyní. A těžká doba barcelonského klubu, který byl za vlády generalissima Franka v nemilosti, se současným fanouškům přiblížila,“ vrátil se do let 1942-1955, kdy César Rodríguez v klubu působil. „Připomenul pět trofejí, která Barcelona navzdory nepřízni získala,“ zdůraznil Guardiola.

Messiho opěvování vůbec nezavání nostalgií, naopak otevírá naděje na další lámání rekordů. „Messi má nejlepší léta před sebou, bude nás těšit ještě mnoho let,“ řekl s nadějí Bartolomeu.

VIDEO: První gól Messiho za Barcelonu (1.5.2005 proti Albacete)

Gólové euforie. Messi slaví jednu ze tří branek do sítě Granady, čímž překonal střelecký rekord Barcelony
Gólové euforie. Messi slaví jednu ze tří branek do sítě Granady, čímž překonal střelecký rekord Barcelony

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud