17. července 2012 • 13:21

Nový kouč Barcelony: Chceme posílit defenzivu, útočníka nehledáme

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona hledá ještě jednu posilu. Univerzálního hráče, který dokáže podávat kvalitní výkony na postech stopera a defenzivního záložníka. Na své první tiskovce v roli hlavního trenéra to prozradil Tito Vilanova. O čem dále mluvil?



O DALŠÍCH POSILÁCH
"Pokud najdeme hráče, který dokáže hrát na pozici stopera i defenzivního hráče, bude to fantastické. Pokud ne, podíváme se po takovém hráči v rezervě. Jestli to bude Javi Martínez (Athletic Bilbao)? Je to typ fotbalisty, kterého sledujeme, stejně jako spoustu dalších. Ale nemohu zde mluvit o konkrétních jménech. Chci vyloučit i spekulace, podle nichž hledáme nového útočníka. I bez něj máme mnoho různých a dobrých možností."

Andoni Zubizarreta (sportovní ředitel Barcelony): "31. srpna chceme mít co nejsilnější tým. Ale než začneme nakupovat, podíváme se nejprve do La Masie, naší mládežnické akademie. Naopak rezervní tým budeme i nadále posilovat o mladé a talentované hráče."

Lionel Messi na prvním tréninku Barcelony před novou sezonou 2012/2013.Foto Reuters
O TRÉNINKU BEZ GUARDIOLY
"První den byl divný. Takový zvláštní. Ale zvykneme si na to."

O MESSIM
"Messi je na tom skvěle. Doufejme, že dokáže nastřílet spoustu branek i v příští sezoně, podobně jako v té minulé. Rok co rok se zlepšuje."

O VILLOVI
"To, že se objevil na srazu a začal hned první den trénovat, bylo příjemné překvapení. Je patrné, že na sobě pracoval po celé léto. V následující sezoně bude jedním z nejdůležitějších hráčů."

O STYLU HRY
"V posledních čtyřech letech jsme se vyvíjeli. Věřím, že se nacházíme v bodě, kdy můžeme změnit náš styl hry uprostřed utkání."

O CÍLECH
"Všechny tituly jsou důležité. Pokud vyhrajeme ligu nebo Ligu mistrů, bude to fantastická sezona."

O MOURINHOVI
"Je únavné, že se o tom po roce zase mluví (o jejich společné šarvátce po zápase El Clásiku - pozn. aut.). Ale nemyslím si, že bych měl s Mourinhem špatný vztah."

Dani Alves byl v obrovské pohodě. Jak uvedl, na novou sezonu se těší.
Dani Alves byl v obrovské pohodě. Jak uvedl, na novou sezonu se těší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud