Jonáš Bartoš
3. září 2012 • 16:59

Anglie či Rusko. Falcao odejde do Chelsea, tvrdí otec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Indiánským vzezřením s havraním účesem uchvacuje fanynky, úžasnými góly roztleskává fotbalové fanoušky. Útočník Atlétika Madrid Radamel Falcao platí za jedno z nejžádanějších zboží na hráčském trhu. "V zimě odejde, to je hodně pravděpodobné," prohlásil Falcaův otec Radamel pro list The Colombian newspapers.



Dvanácti zásahy v loňském ročníku Evropské ligy vystřílel titul Atlétiku Madrid, naposledy uchvátil famózním představením v evropském Superpoháru proti Chelsea. Petru Čechovi nastřílel Falcao během prvního poločasu hattrick a zásadně se podepsal pod výhru 4:1.

"Nemám k němu slov. To, co Radamel dělá, je nepopsatelné. Ať má laťku nasazenou jakkoli vysoko, vždy ji dokáže pokořit," žasl po utkání s Chelsea trenér Atlétika Diego Simeone nad výkonem svého svěřence.

26letý kanonýr z Kolumbie nastřílel 32 branek ve 30 zápasech evropských pohárů, červenobílý dres Atlétika mu bude nejspíš brzy malý. Už v létě ho mocně lanařila Chelsea, ke kýženému přestupu by mělo dojít v lednu.

"Existují tři zájemci. Manchester City, Chelsea a ruské týmy," prozradil kolumbijským novinářům Falcaův otec Radamel, který ho zastupuje. Nejpravděpodobnější je přesun do některého z anglických mužstev.

"Falcao vždycky toužil hrát Premier League. Jako kluk miloval Chelsea a vždycky říkal, že by pro něj byla čest zahrát si za velký anglický tým," citoval Radamela seniora kolumbijský list.  

Že by jeho potomek zůstal ve Španělsku téměř jasně vylučuje. "Je velmi pravděpodobné, že v zimě odejde," odpověděl na otázku, zda jeho syn změní zaměstnavatele během následujícího přestupového okna.

Kolumbijský střelec Falcao se raduje po výhře v evropském Superpoháru nad ChelseaFoto Reuters


Spekuluje se o tom, že má dokonce s Chelsea podepsanou předsmlouvu. "o tom se teď nechci bavit," odmítl potvrdit dohodu Falcao senior.

Falcao má v Madridu kontrakt do června 2016, podle renomovaného serveru transfermarkt.de je jeho cena 50 milionů eur. Případný zájemce by ale musel zaplatit ještě vyšší sumu.

"Atlético za mého syna požaduje 55 milionů eur (zhruba 1,4 miliardy korun), Radamel ale zatím nechce mluvit o penězích," pravil Falcaův otec.

Kousky nezastavitelného Kolumbijce na vlastní kůži poznají už velmi brzy hráči Plzně. Čtvrtého října jedou Západočeši na horkou půdu do Španělska na druhý duel základní skupiny Evropské ligy.

V domácí sestavě by zcela jistě neměl chybět jeden z nejlepších evropských kanonýrů současného fotbalu. 

Falcao slaví branku v síti favorizovaného soupeře
Falcao slaví branku v síti favorizovaného soupeře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud