28. září 2012 • 15:30

Vymění Ramos „Bílý balet“ za Barcelonu? Nikdy neříkej nikdy, tvrdí šéf Barcy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupové okno je sice až do ledna neprodyšně zavřené, to ale Barceloně nebrání ve snaze uvažovat o posilách. V hledáčku je nejen hvězdný Brazilec Neymar, ale třeba také obránce Sergio Ramos. Naznačil to prezident barcelonského klubu Sandro Rosell při návštěvě USA.  Zvěsti o tom, že by obránce Realu nemusel být v „Bílém baletu“ úplně šťastný, zesílily po duelu Ligy mistrů, kde Real vyhrál nad Manchesterem City 3:2. Sergio Ramos sledoval duel jen z lavičky náhradníků.



„Je Sergio Ramos nešťastný v Realu Madrid? Nikdy neříkej nikdy, ale já si to nemyslím,“ neodmítl Rosell myšlenku, že by mohl obránce zatoužit v budoucnu po změně dresu. Přestup však označil za méně pravděpodobný.

Bylo znát, že větší naděje dává do možného přesunu Brazilce Neymara do Barcelony. "Je to fantastický hráč, typ, který naši fanoušci v týmu chtějí. On nepředvádí obyčejné výkony. Je schopen ukázat něco navíc,“ složil poklonu hráči Rosell.


„Nicméně, je smluvně vázaný v Santosu až do roku 2014 a my budeme respektovat jeho závazek. Do té doby ale samozřejmě budeme v kontaktu s klubem,“ doplnil barcelonský šéf.

Ten odmítl myšlenku, že by se španělská nejvyšší soutěž mohla dostat do existenčních potíží. Ty má v současnosti i španělská ekonomika.

„Nemyslím si, že liga bude za pět let mrtvá. Ale je pravda, že existují určité problémy, které je třeba řešit,“ poznamenal Rosell. „Liga tohle všechno přežije, ale budeme muset o všem daleko víc přemýšlet a pokusit se být konkurenceschopnější,“ dodal funkcionář.

„Jsme připravení a ochotní jednat s dalšími kluby o rozdělení peněz pro ligu. Nemusíme čekat, i když nové smlouvy se budou uzavírat až pro rok 2014,“ poznamenal Rosell.

Ten se nedomnívá, že by fotbal spasilo vytvoření jakési evropské Super ligy. „Domácí ligy budou dál zajímavé, i kdyby je hrálo třeba méně týmů. Champions League v novém formátu s více týmu bude určitě zajímavější,“ tvrdil.

Představy šéfa Barcelony jsou zhruba takové: španělskou nejvyšší soutěž by mohl hrát šestnáct mužstev, naopak Ligy mistrů by se účastnilo hned 64 celků.

Rosell nechal otevřenou i odpověď na otázku, kdo je podle něj favoritem na zisk Zlatého míče. Lionel Messi i Andres Iniesta mají podle funkcionáře stejnou šanci. „Oba by si tu cenu zasloužili. Oběma bych to přál,“ svěřil se.

Funkcionář si rovněž rýpl do Realu Madrid, jehož hvězda Cristiano Ronaldo se nedávno nechala slyšet, že je v „Bílém baletu“ smutná.

„Messimu by se u nás nikdy nic podobného nemohlo stát. Je u nás velmi šťastný, Barcelonu má v srdci. Nevím, jak jinde, ale u nás smutný nikdy nebude. Je naším snem, aby u nás zůstal až do posledního dne své hráčské kariéry,“ prohlásil šéf Barcy.

Sergio Ramos zápasy v dresu Realu Madrid hodně prožívá. V poslední době ale nenastupuje v prestižních bitvách v základní sestavě a mluví se o tom, že by mohl v zimě klub i opustit.
Sergio Ramos zápasy v dresu Realu Madrid hodně prožívá. V poslední době ale nenastupuje v prestižních bitvách v základní sestavě a mluví se o tom, že by mohl v zimě klub i opustit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud