8. října 2012 • 10:20

Messi s Ronaldem nejlepší na světě? Kdepak, jsou z jiné planety, tvrdí Mourinho

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší fotbalisté na světě jsou Argentinec Lionel Messi a Portugalec Cristiano Ronaldo. Tak na tuhle větu by měli fanoušci zapomenout, myslí si to alespoň trenér Realu Madrid José Mourinho. „Tahle věta by se měla zakázat, oba jsou totiž z jiné planety,“ poklonil se umění obou hráčů po El Clásiku, kde obě hvězdy zářily a daly po dvou brankách. Zápas Barcelony s Realem Madrid skončil 2:2 a fanoušci šíleli.



Otázka, kdo je nejlepším hráčem na světě, není podle Mourinha na místě. „Jsou úplně někde jinde, jsou z jiné planety,“ prohlásil trenér Realu Madrid. Ostře sledovaný duel, který sledoval nabitý Nou Camp a 200 milionů lidí u televizních obrazovek, se proměnil v exhibici obou hvězd.

Kdo by si tedy zasloužil vyhrát prestižní anketu o Zlatý míč? „Nevím, kdo jej získá. Ale chtěl bych, aby to byl někdo z mého týmu, když jsme vyhráli nejlepší ligu na světě,“ favorizoval trochu svého krajana trenér Realu, který se sám někdy tituluje jako „Special One“, nebo také „Only One“.

VIDEO: Prohlédněte si sestřih zápasu Barcelona - Real Madrid

Cristiano Ronaldo se každopádně stal prvním mužem historie, který vstřelil branku v šesti po sobě jdoucích bitvách Bílého baletu s Barcelonou.

Kouč Barcelony by naopak jako favorita na zisk Zlatého míče viděl svého svěřence Lionela Messiho. „Je pořád hodně mladý, zlepšuje se a nikdo neví, co ještě může dokázat,“ tvrdil rezolutně Tito Vilanova.

„Měli byste vidět, jak maká na tréninku, jak je soutěživý a pořád touží být den ode dne lepší a lepší. Hráče takových kvalit jsem ještě nikdy neviděl a asi ani neuvidím. Je nejlepší a bude to platit ještě hodně dlouho,“ doplnil trenér Barcelony.

Barcelonský kouzelník Messi nasázel do sítě Realu Madrid během kariéry už sedmnáct gólů a dělí jej jediná trefa od toho, aby vyrovnal střeleckého rekord v derby. Ten má v držení legendární Alfrédo di Stéfano.

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi předvedli na Nou Campu vlastní show
Cristiano Ronaldo a Lionel Messi předvedli na Nou Campu vlastní show

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud