Jonáš Bartoš
18. října 2012 • 15:03

Barcelona zuří nad chováním City: Chcete nám krást hráče a zničit nás!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednota, klubová věrnost, oddanost. Takové morální zásady tlučou v Barceloně svým hráčům od prvních fotbalových krůčků. Na výchově mladých talentů si v klubu zakládají. A pokud jim někdo chce opečovávané klenoty krást, zuří. "Chtějí nás zničit," zlobí se prezident Barcelony Sandro Rosell na šejky z Manchesteru City, kteří otevřeně projevili zájem o záložníka Sergia Busquetse.



"Més que un club," neboli Více než klub. Základní principy má Barcelona vepsána už v klubovém mottu, které svítí z obřího nápisu na tribunách Nou Campu. Fotbalová pýcha Katalánska disponuje skvělou fotbalovou akademií, díky níž nepotřebuje nakupovat předražené hvězdy.

V momentě, kdy se někdo z Barcelony snaží přetáhnout jejich odchovance, vylétnou kluboví představitelé jako čertíci z krabičky. Naposledy se Barcelona ostře ohradila proti chování bossů z Manchesteru City. Ti uprostřed podzimní části sezony otevřeně projevili zájem o Sergia Busquetse.

"Manchester City nám chce brát hráče a destabilizovat nás. To samé dělá Arsenal, který k nám jezdí za mladými fotbalisty a nabízí jim spousty peněz. Teď se k nim přidali i v City," zuří klubový prezident Sandro Rosell.

"Jsme nepřátelé, které chtějí zničit. Existuje hodně lidí, kteří nemají Barcelonu rádi a přejí si, aby nevyhrávala," pokračuje čelní představitel klubu.

Rossel se nebojí, že by anglické celky v lovení hráčů byli úspěšní. Přestože v minulosti Arsenal Barceloně "ukradl" Ceska Fábregase, který se do Katalánska vrátil až před minulou sezonou.

"Měli bychom být v klidu. Busquets je podobný případ jako Messi, Valdes, Xavi, Puyol a další. Máme úžasné hráče, kteří sami sebe označují jako skutečné hráče Barcelony," nepřipouští si případný odchod Busquetse nebo jiných borců do City.

Barcelona z mládežnické akademie La Masia, kde jejich opory vyrůstají, obrovsky těží. V současné době vychovává okolo 300 mladých hráčů a je považována za nejlepší na světě. Vzešla z ní většina současného kádru prvního mužstva včetně Messiho, Xaviho, Puyola a dalších.

Podobnou výchovu talentů chtějí zavést i v City. Jeden z nejbohatších klubů planety, který vlastní arabský šejk Mansúr, v současnosti v Manchesteru buduje obří tréninkový komplex, který chce dokončit za dva roky.

Fotbalové centrum bude stát v přepočtu tři miliardy korun a mistrovi Anglie má zajistit přísun vlastních fotbalových talentů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud