23. října 2012 • 15:41

Messi dopuje! Fanoušci Realu obvinili hvězdu, naštvali Barcelonu i veřejnost

Autor: jon, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle fanoušci Realu přehnali. Na svých internetových stránkách publikovali článek s koláží Lionela Messiho, která naznačuje spojení barcelonské modly se zakázanými podpůrnými prostředky. V provokativním článku naznačuje spojení s potrestaným hříšníkem Lancem Armstrongem, jemuž cyklistická federace odebrala všechny tituly na Tour de France.



Článek s názvem Armstrongova Tour a jeho budoucnost ještě v pondělí visel na webových stránkách příznivců "Bílého baletu" Defensacentral.com. Po několika hodinách byl sice stažen, ale zaznamenala jej španělská média i samotná Barcelona.

Text naznačuje souvislost dopujícího Lance Armstronga s největší hvězdou Barcelony, Lionelem Messim. Bez jakéhokoliv důkazu, což rozlítilo fanoušky i španělskou sportovní veřejnost.

"Náš editor vydal příspěvek, který nikdy neměl viset na našich internetových stránkách. Omlouváme se Leo Messimu, příspěvek byl včas odhalen a odstraněn," uvedl v prohlášení ředitel stránek fanoušků Realu David Jorquera.

Klub z hlavního města Španělska Messiho a další hráče Barcelony nařkl z užívání dopingu už v minulosti. Celý incident si poté vyříkali kluboví prezidenti Sandro Rossel (Barcelona) a tehdejší čelní představitel Realu Jorge Valdano.

V relaci španělské rozhlasové stanice Copa Capone vysílaného v březnu 2011 reportér Juan Antoni Alcalá v nočním oblíbeném pořadu Partido de Once prozradil, že v Realu Madrid nevěří, že Barcelona vyhrává čistými prostředky. Po narážkách na přízeň rozhodčích  přišel ještě silnější kalibr – obvinění z dopingu.

Na stránkách příznivců Realu se objevil článek obviňující Messiho z dopingu Na stránkách příznivců Realu se objevil článek obviňující Messiho z dopinguFoto screen www.defensacentral.com

Opíral se informaci, že se vedení Realu hodlá obrátit na Španělskou fotbalovou federaci se žádostí o prošetření podezření z nekalých praktik s cílem očistit od nich španělský fotbal.

„Ve zprávě Real uvádí, že nechápe, jak může v katalánském vykonávat činnost lékaře Eufemiano Fuentes, který dříve pracoval ve Valencii, když získala dva mistrovské tituly, a jeho morální kredit byl označen za povážlivý,“ sdělil do éteru Alcalá.

Real nešťastný incident vysvětlili s tím, že španělské rádio klubové výroky mylně interpretovalo. Barcelona nejprve hrozila žalobami, nakonec si soudní spor po rozmluvě s vedením Realu rozmyslela.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud