12. prosince 2012 • 22:07

Zase Messi! V poháru se trefil dvakrát a vylepšuje rekord

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný Argentinec nemá dost. Lionel Messi po překonání historického rekordu Gerda Müllera střílí další branky. V utkání španělského poháru mezi Barcelonou a druholigovou Cordobou se trefil dvakrát, v letošním kalendářním roce vstřelil už neuvěřitelných 88 branek.



Pětadvacetiletý útočník otevřel skóre utkání v 11. minutě, kdy do prázdné brány doťukl míč po parádní akci katalánského souboru.

Barcelona, která do úvodního duelu Španělského poháru nastoupila i s několika hráči stabilní základní sestavy, se poté bála o výsledek. Domácí dokonce vyrovnali, branku jim ale rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu.

Favorit utkání si pojistil výhru až čtvrt hodiny před koncem. Trefil se, hádejte kdo. Lionel Messi si naběhl na parádní kolmou přihrávku od Thiaga Alcantary a k protější tyči neomylně zakončil.

Argentinský kouzelník díky dvěma zásahům rozšířil svůj rekordní gólový účet v roce 2012. Poté, co v ligovém duelu proti Betisu (2:1) dvěma brankami překonal Gerda Müllera, přidává další zásahy.

Momentálně se zastavil na čísle 88 a je blízko magické hranice 90 gólů. Barcelonu do konce roku čekají ještě dva ligové zápasy (Atletico Madrid, Valladolid). Ve formě, v jaké Messi v současné době hraje, se další významné mety ještě může dočkat.  

VIDEO: První branka Messiho proti Cordobě

VIDEO: Messiho druhý zásah v utkání španělského poháru

Lionel Messi v utkání španělského poháru s Córdobou vstřelil 88. a 89. gól v kalendářním roce 2012
Lionel Messi v utkání španělského poháru s Córdobou vstřelil 88. a 89. gól v kalendářním roce 2012

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud