19. prosince 2012 • 12:57

Smutná zpráva. Trenér Barcelony Vilanova odstoupí kvůli rakovině

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Barcelona vstřebává děsivou informaci. Trenéru Tito Vilanovovi se vrátila rakovina a podle španělských médií odstoupí z funkce. Jeho roli zatím převezme asistent.



Barcelona smutnou zprávu zatím nepotvrdila. Klub na středu zrušil všechny mediální aktivity včetně vánočního setkání s novináři.

Vilanova prodělal operaci tumoru na příušní žláze už minulý rok. Poté se plně zotavil a mohl převzít katalánský tým po odstoupení Pepa Guardioly. Jenže teď se zákeřná nemoc opět vrátila.

Kouč Barcelony Tito Vilanova onemocněl zákeřnou nemocíFoto ČTK

Barcelona zatím nepodala žádné oficiální informace, ale podle španělských médií se Vilanova rozhodl s okamžitou platností odstoupit ze své funkce. Oficiální vyjádření by mělo přijít poté, co se kouč sejde s hráči.

"Jsem z té zprávy hrozně smutný," potvrdil zvěsti na svém oficiálním twitterovém účtu záložník Xavi.

"Všechnu svou sílu a podporu posílám Tito Vilanovovi. Všichni držíme palce, aby tenhle krok zvládnul," přispěchal s podporou třeba i tenista Rafael Nadal.

Vilanova působí jako hlavní kouč u Barcelony od léta, kdy nahradil Pepa Guardiolu. Před tím u týmu plnil roli asistenta.

Barcelona pod novým koučem prožívá fantastický start do sezony, Messi a spol. v lize drží díky patnácti výhrám a jedné remíze ze šestnácti zápasů rekordní sérii.

Zpráva o trenérově nemoci zasáhla barcelonský klub jen krátce poté, co lékaři dali obránci Ériku Abidalovi svolení k zapojení do tréninku po operaci a transplantaci jater.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud