25. dubna 2013 • 16:57

Debakl nezmění pět let. Éra Barcelony nekončí, tvrdí Iniesta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostali na frak, cíl v podobě finále Ligy mistrů se téměř jistě zbortil. Přesto záložník Barcelony Andres Iniesta odmítá, že by končila éra fotbalistů slavné katalánské eskadry. To naznačovaly desítky komentářů po úterním debaklu Katalánců 0:4 na půdě Bayernu Mnichov.



"Nedává smysl analyzovat pět let jediným zápasem v Mnichově. Pro mě je konec éry, když roky letí a pořád nevyhráváte žádné tituly," bránil svůj tým španělský tvůrce hry.

Lionel Messi kouzla zbavený. Arcgentinský špílmachr nevěřil, že jeho tým prohrál s Bayernem v úvodním semifinále Ligy mistrů vysoko 0:4Foto EPA

Barcelona vyhrála Ligu mistrů v letech 2009 a 2011 a i letos patřila k favoritům, jenže vysoká porážka v Německu ji prakticky připravila o šanci na úspěch.

Míří však ke čtvrtému španělskému titulu během posledních pěti let. Šest kol před koncem má v čele La Ligy třináctibodový náskok a teoreticky může být korunována už o víkendu.

"Když vyhrajete ligu, nemůžete říct, že to byl špatný rok, protože to je ten nejdůležitější titul," prohlásil osmadvacetiletý středopolař.

I když Real Madrid ve druhém semifinále s Borussií Dortmund prohrál 1:4, nevnímá Iniesta tyto zápasy jako důkaz převahy bundesligy nad španělskou soutěží.

"Bayern a Borussia jsou velmi dobré týmy, dobře připravené fyzicky i technicky, což v těchto utkáních ukázaly. Není to o tom, že La Liga spadla za ně. Prostě tyhle týmy porazily své soupeře," uvedl.

Obránce Barcelony Gerard Piqué zklamaně kráčí po mnichovském trávníku. Barca prohrála v úvodním semifinále Ligy mistrů s Bayernem 0:4
Obránce Barcelony Gerard Piqué zklamaně kráčí po mnichovském trávníku. Barca prohrála v úvodním semifinále Ligy mistrů s Bayernem 0:4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud