12. května 2013 • 10:32

Hotovo! Remíza Realu definitivně přihrála titul Barceloně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Barcelony slaví zisk 22. ligového titulu. Pomohla jim k tomu remíza Realu Madrid na hřišti Espaňolu 1:1, po které má "Bílý balet" dva zápasy před koncem španělské ligy na katalánský velkoklub nedostižnou ztrátu sedmi bodů.



Barcelona se tak po dvou letech vrací na ligový trůn a těší se ze čtvrté mistrovské trofeje v posledních pěti letech. Real nedokázal obhájit titul a může uspět už jen ve Španělském poháru. V pátek doma o něj bude bojovat s Atlétikem.

Espaňol přiblížil barcelonskému "kolegovi" FC mistrovskou jistotu v 23. minutě, kdy se po rohu trefil Stuani. Real čtvrt hodiny po pauze vyrovnal zásluhou Higuaína, jenže další gól už nepřidal, i když kouč José Mourinho od druhé půle posílil útok o kanonýra Ronalda i Benzemu.

"Nezačali jsme sezonu dobře, proto ani dobře skončit nemohla. V lize už vlastně nebylo o co bojovat, o to více teď chceme pohár," připomněl záložník Xabi Alonso.

Real totiž po bídném začátku ligy ztrácel v zimě na barcelonského lídra až 18 bodů. Korunovaci odvěkého rivala se pak snažil ze všech sil oddálit, tři předchozí zápasy vyhrál, jenže ztráta bodů s Espaňolem byla osudná.

V Barceloně proto v sobotu o půlnoci zavládlo nadšení, byť měli hráči volno a v roli staronových mistrů se představí až dnes na půdě Atlétika. "Díky za dárek, mít zrovna devětadvacet a vyhrát titul..." napsal záložník Andrés Iniesta, jenž slavil narozeniny právě v sobotu.

Už s jistotou trofeje Lionel Messi a spol. odehrají čtyři zbývající zápasy. Pokud by všechny vyhráli, vyrovnali by rekordní zisk 100 bodů Realu z předchozí sezony.

"Naším hlavním cílem bylo vyhrát titul. Teď, když už se nebudou hrát zápasy i v týdnu, můžeme mít na to síly a když tu šanci máme, zkusíme to," řekl kouč Tito Vilanova, jenž v sezoně několikrát týmu chyběl kvůli onkologické léčbě v New Yorku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud