19. srpna 2013 • 09:57

Neymar musí čekat. S Messim hrál jen sedm minut, Argentinec řádil bez něj

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Barcelona znovu jede! V prvním kole španělské ligy pocítilo sílu katalánského obra na vlastní kůži Levante. Španělský mistr zdrtil svého soupeře 7:0, jen za první poločas nasázel šest branek. U gólového koncertu chyběl hvězdný Neymar. Brazilská posila začala utkání na lavičce, odehrála necelou půlhodinu a do statistik se nezapsala. Zato neudržitelný Lionel Messi, se kterým strávil na hřišti sedm minut, zařídil čtyři ze sedmi gólů.



Zatímco Real Madrid dosupěl k vydřeným bodům s Betisem po výhře 2:1, Barcelona roztančila na Nou Campu úchvatné divadlo. Do vedení dostal domácí tým už ve třetí minutě po parádní kombinaci Sánchez, jen během prvnímu poločasu napadalo do sítě nebohého Levante šest branek.


Jako utržený ze řetězu byl Lionel Messi. Nejlepší fotbalista planety hrál s obrovskou chutí a řídil smrtící útoky barcelonské letky. Dva góly sám dal, dva připravil. Když v 71. minutě za stavu 6:0 opouštěl hřiště, provázel ho bouřlivý potlesk našlapaného Nou Campu.

Jak vypadal Messiho výkon? Po kombinaci s Pedrem vstřelil druhý gól Barcelony, před dalším zásahem Alvése zase důrazným presingem vybojoval míč a rozjel celou akci. Poté geniálním pasem vybídl ke skórování Pedra, aby těsně před poločasem proměnil penaltu.

Účast Messiho v utkání byla kvůli zdravotním problémům ohrožená, také proto jej trenér Martino stáhl ze hry už dvacet minut před koncem. "Sezona je ještě hodně dlouhá, čeká nás spousty zápasů. Ušetřených pár minut ve čtyřech utkáních znamená jeden celý zápas," vysvětlil nový kouč Barcelony.

VIDEO: sestřih utkání Barcelona - Levante

"Nikdo nechce střídat takové hráče jako Messi. Ale v zápase s Levante jsme se dohodli hned. Je důležité, aby si hráči mohli odpočinout a udrželi se v kondici," dodal Messiho krajan.

Martino na startu španělské ligy vynechal v základní sestavě Neymara, nejzářivější katalánskou posilu. "Jde o výtečného hráče, umí skvěle jeden na jednoho a vede si výborně v tréninku. Ale připojil se k týmu pozdě, pravděpodobně je hráčem, který měl nejkratší fyzickou přípravu," vysvětlil argentinský trenér.

Neymar se na hřiště proti Levante dostal v 64. minutě, kdy vystřídal Sáncheze. Během jeho pobytu na hřišti už padla jediná branka, Brazilec se do statistik nezapsal. Na spolupráci s Messim moc času nebylo, obdivovaný Argentinec šel pod sprchy sedm minut po jeho příchodu na trávník.

"Lidé by chtěli, abychom ho využívali okamžitě, protože ho chtějí vidět hrát s Messim. Jenže my nechceme ničit naše hráče. Není kam spěchat, Neymar jen potřebuje trochu času," dodal Martino.

VIDEO: přivítání Neymara poté, co přišel na hřiště v utkání Barcelony s Levante

Neymar děkuje fanouškům Barcelony za vřelé přivítání
Neymar děkuje fanouškům Barcelony za vřelé přivítání

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud