2. září 2013 • 17:14

Hrozí rivalita s Ronaldem? V Realu šéfuje ON, uznal Bale

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po přestupu Garetha Balea do Realu Madrid se potkají dva nejdražší fotbalisté historie v jednom týmu. Snese se miliardová posila s Cristianem Ronaldem? Ačkoliv Bale příchodem z Tottenhamu posunul dosavadní rekord spojený s Ronaldovým jménem, vůči novému spoluhráči má slova uznání.



Messi nebo Ronaldo? Pro Balea je odpověď na otázku, kdo je dnes nejlepším fotbalistou na světě daná. „Cristiano je pro mě nejlepší. Byl jedním z důvodů, kvůli kterému jsem se rozhodl sem přijít,“ tvrdil Bale na tiskové konferenci v Madridu.

Z jeho slov bylo jasné, že nehodlá Ronalda připravit o vůdčí roli v sestavě Bílého baletu. Alespoň zatím. „On je tady šéf. Chci se od něj učit,“ přidal Bale další kompliment. A je připravený hrát v sestavě na jakékoliv pozici. „Bude záležet na trenérovi. Já dám do zápasu vždy 100 procent.

Gareth Bale předvádí fanouškům Realu Madrid, co všechno umí s míčem
Gareth Bale předvádí fanouškům Realu Madrid, co všechno umí s míčem

Výše přestupové částky, kterou za něj Real zaplatil, podle vlastních slov ani nezná - v médiích se mluví o 2,5 miliardě korun. "To je věc klubů. Myslím, že žádný hráč neví, jaká je jeho cena. Já bych šel do Realu i za jediný cent," uvedl na tiskové konferenci.

Ne všichni jsou ale z jeho příchodu ve Španělsku nadšeni. Mnozí naopak Real kritizují, že v době krize, kdy nezaměstnanost v zemi dosahuje téměř 30 procent, lidem se snižují platy a stát šetří na všech frontách, stále utrácí.

Bale se také snažil ukázat, jak silnou vazbu má na Real Madrid už z dětství. „Fandit jsem mu začal jako desetiletý. Je tady zvykem chtít vyhrát všechny soutěže a to pro mě bylo hodně lákavé.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud