4. září 2013 • 16:48

Ronaldo nesouhlasí s prodejem Özila. Jsem naštvaný, vzkázal Realu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sto milionů eur na transfer Garetha Balea někde sehnat museli. Proto Real Madrid kývl na nabídku Arsenalu a za 42,5 milionu liber (1,3 miliardy korun) pustil Mesuta Özila. Tím ale zřejmě naštval hlavní hvězdu Cristiana Ronalda i další hráče. "Jeho prodej je pro mě velmi špatná zpráva," sdělil podle španělského deníku AS spoluhráčům v Madridu portugalský šutér.



Özil přišel do Realu v v roce 2010 z Werderu Brémy, stal se jedním z nejlepších nahrávačů na světě (britský deník Independent uvádí 47 asistencí, což ho řadí na úroveň Lionela Messiho).

Jenže ani skvělé statistiky, přízeň fanoušků i spoluhráčů německého reprezentanta v týmu neudržely. Krátce poté, co Real potvrdil rekordní přestup Garetha Balea, oznámil prodej Özila do Arsenalu.

Jeho geniální přihrávky využíval především Cristiano Ronaldo, kterého odchod dvorního asistenta hodně rozčílil. "Byl to hráč, který nejlépe znal můj pohyb před brankou. Jsem naštvaný, že odchází," cituje španělský deník AS slova, která CR7 řekl v kabině Realu.

Mesut Özil a Cristiano Ronaldo Mesut Özil a Cristiano RonaldoFoto Reuters

Özila uznávali i ostatní spoluhráči. Segio Ramos si v minulosti navlékl pod dres triko s Özilovo desítkou.

Nelíbilo se mu, že ho kouč Mouringho o poločase vystřídal a v případě vstřelení gólu byl připravený sundat dres a triko na jeho podporu ukázat veřejnosti.

"Jeho odchod je obrovská škoda, měl jsem s ním speciální vztah. Jde o skvělého, naprosto výjimečného fotbalistu. Özil by byl posledním hráčem, kterého bych z Realu prodával. Nechápu to," zlobil se jeden z nejzkušenějších hráčů Realu.

Na důkaz Özilovy podpory nyní umístil na svůj Twitter fotku, kde drží Özilův podepsaný dres s věnováním. "Tvůj poslední z Realu. Nesmírně si ho vážím," okomentoval Ramos obrázek.

"Trošku mě to zaskočilo. Je to velká ztráta pro naši šatnu z fotbalového i osobního hlediska," přidal se další mazák z obrany Álvaro Arbeloa. "Když se s námi v neděli loučil, myslel jsem, že žertuje. Je to naprosto odlišný hráč, žádný jiný takový na světě neexistuje. On je rozdílovým mužem na hřišti."

Za Özilovým odchodem je podle mnohých jednoduchý důvod. Klub by se čtyřiadvacetiletého špílmachra nezbavil, pokud by nepotřeboval astronomických 100 milionů eur na Velšana Garetha Balea.

"Kdybych si mohl vybrat, upřednostnil bych dvojici Özil, Di Mária před Balem. A určitě bych stavěl spíš Özila než Balea," rýpl si do svého bývalého zaměstnavatele Jorge Valdano, bývalý sportovní ředitel Realu.

Na kousky německého mága s tureckými kořeny se nyní může těšit londýnská ekipa v Arsenalu. Arséne Wenger slíbil Özilovi důvěru a dostatek prostoru. Teď bude na něm, jestli si pánové v Madridu za pár měsíců nebudou trhat vlasy na hlavě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud