28. října 2013 • 15:47

Stadion Realu Madrid chce přejmenovat Bill Gates! Už začal jednat

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalovém světě patří Real Madrid mezi nejhodnotnější značky. Teď by se španělský velkoklub mohl stát ještě bohatším. Stačí, pokud dojde k dohodě s Microsoftem, jejíž součástí by byla i změna názvu stadionu Santiaga Bernabeua. Za počítačový gigant už vyrazil jednat do Madridu jeho šéf a jeden z nejbohatších lidí na světě Bill Gates.



Bude v blízké budoucnosti Cristiano Ronaldo střílet góly na Windows Stadium? Není vůbec vyloučené, že aréna v Madridu získá jméno po nejznámějším produktu Gatesovy společnosti.

Hned několik zdrojů včetně španělské stránky El Confidencial potvrzuje, že vyjednávání už odstartovala. Šéfové Realu Madrid asi dobře vědí, jaký přínos by partnerství s Gatesovou firmou přineslo.

"Pracujeme na tom, abychom našli sponzora. Nejlepší by bylo, kdyby mohl mít stadion jméno, které bychom mohli připojit k tomu stávajícímu," řekl prezident Realu Florentino Pérez španělské sportovní stanici Punto Pelota.

Za hlavního kandidáta na koupi práv na 66 let starý stadion byla považována dosud letecká společnost Emirates, jejíž jméno nosí Real i na dresu. Jenže nyní se do čela uchazečů o přejmenování stadionu dostal Microsoft.

Vedení Realu by toto spojení mohlo přinést miliardové zisky, ale současně chce postupovat v citlivé záležitosti kvůli fanouškům maximálně obezřetně. Žádné závazné rozhodnutí by nemělo padnout do poloviny příštího roku a k přejmenování by došlo nejdříve v roce 2016. To by za sebou měl jeden z nejznámějších evropských stadionů rekonstrukci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud