24. března 2014 • 10:59

Červenou měla dostat i Barcelona: Busquets šlápl Pepemu na hlavu

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Fotbalisté Realu Madrid dohrávali nedělní El Clásico (3:4) v deseti hráčích, jenže ještě před vyloučením Sergia Ramose po hodině hry se ze hřiště měl dost možná odporoučet jiný Sergio, barcelonský Busquets. Po potyčce, která nastala po vyrovnání hostujícího týmu na 2:2, totiž šlápl stoperovi Realu Pepemu na hlavu.



Stadion Santiaga Bernabéua už za stavu 2:1 pro Real Madrid vesele odpočítával poslední minuty do přestávky španělského šlágru, jenže jen pár chvil před koncem prvního poločasu jejich radost zničilo vyrovnání barcelonské hvězdy Lionela Messiho. Ke zklamání se navíc přidal pocit křivdy, když po gólu nepřišla červená karta pro Sergia Busquetse.

Messiho zásah totiž následovala šarvátka před madridskou brankou, po níž Pepe a Fábregas skončili na trávníku v marném pokusu vynutit si pro svého soupeře vyloučení. Sudí Undiano Mallenco snahu obou hráčů ocenil žlutou kartou, přesto však mělo dojít i na červenou. Přidat se k hádce totiž chtěl i Busquets – a ve svém spěchu do strkanice šlápl ležícímu Pepemu na hlavu.

Mallenco ani jeho asistenti však Busquetsův zákrok nezaregistrovali. Ať už se jednalo o nechtěnou nepozornost s bolestivými následky, nebo zákeřný faul, který by jeho stylu nebyl úplně cizí, barcelonský defenzivní záložník vyvázl bez trestu.

Do oslabení šel ve druhém poločase naopak Real. Ten se deset minut po přestávce ujal vedení 3:2 po penaltě Cristiana Ronalda, ale v 63. minutě byl vyloučen Busquetsův jmenovec Sergio Ramos za zmaření gólové šance po sporném faulu na Neymara.

Nařízený pokutový kop Messi proměnil a podruhé tak srovnal stav zápasu. Argentinský střelec nezůstal pouze u dvou gólů a v závěru vyhroceného utkání zařídil opět z penalty důležité vítězství pro Barcelonu. Výsledek 4:3 a tři body pro ni znamenají snížení ztráty na první Atlético a druhý Real na pouhý bod.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 3. • 21:00
Real Madrid
Real Madrid
3:4
ONLINE
23. března
21:00
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 20. Benzema, 24. Benzema, 55. Ronaldo

Hosté: 7. Iniesta, 42. Messi, 65. Messi, 84. Messi

Sestavy

Domácí: Diego López – Carvajal, Pepe, Ramos (C), Marcelo – Modrić (90. Morata), Alonso, di María (85. Isco) – Bale, Benzema (65. Varane), Ronaldo.

Hosté: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi (C), Busquets, Iniesta – Fábregas (78. A. Sánchez), Messi, Neymar (69. Pedro).

Náhradníci

Domácí: Casillas, Varane, Coentrão, Nacho, Isco, Illarramendi, Morata

Hosté: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Roberto, Pedro, Sánchez

Karty

Domácí: di María, Pepe, Ramos (č), Alonso, Ronaldo, Modrić

Hosté: Fábregas, Busquets

Rozhodčí

Undiano – Díaz, Calvo

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Jindy rozdává pořádně zákeřné rány, tentokrát se sám madridský stoper Pepe stal obětí kolíků Sergia Busquetse
Jindy rozdává pořádně zákeřné rány, tentokrát se sám madridský stoper Pepe stal obětí kolíků Sergia Busquetse

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud