15. dubna 2014 • 16:35

VIDEO: Jak přelstít Real? Barcelona zkouší speciální ragby!

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve středu (ONLINE, 21:30 iSport.cz) vypukne ve Španělsku další velký zápas. El Clásico, tentokrát v balení finále Španělského poháru. Ve výrazně těžší pozici jdou do třaskavého souboje fotbalisté Barcelony. Na tréninku před bitvou s Realem zkoušeli i netradiční formu ragby.



Katalánský tým touží proti Realu napravit poslední dvě soutěžní porážky, kvůli kterým vypadl z Ligy mistrů a klesly i jeho šance na obhajobu mistrovského titulu. "Bílému baletu" bude kvůli zranění opět chybět největší hvězda Cristiano Ronaldo.

Barca minulou středu po porážce 0:1 s Atlétikem Madrid skončila ve čtvrtfinále Ligy mistrů. V sobotu pak svěřenci Gerarda Martina stejným výsledkem podlehli Granadě a v lize ztrácejí už čtyři body na vedoucí Atlético a bod na druhý Real.

"Po těchto dvou porážkách hráči cítí, že jim něco velmi důležitého proteklo mezi prsty. Musíme se pokusit vyhrát ve středečním finále," konstatoval kritizovaný kouč Martino.

"Víme, že jsme udělali chyby, ale nahlas a jasně říkám, že ve finále i zbývajících pěti ligových zápasech budeme makat ze všech sil. Může se ještě stát hodně věcí," přidal kapitán Carles Puyol.

VIDEO: fotbalisté Barcelony při ragby během tréninku na začátku roku 2014

Šestatřicetiletý obránce, který kvůli zdravotním problémům zmeškal většinu sezony a v létě v Barceloně skončí, by mohl středeční zápas stihnout. Větší nejistota panuje nad startem dalších zraněných stoperů Gerarda Piquého a Marca Bartry, do konce sezony je mimo hru brankářská jednička Víctor Valdés.

Na předzápasovém tréninku panovala vesměs dobrá nálada. Trenér Martino naordinoval svým hráčům místo rozcvičky ragby. Tedy, ragby... Šlo spíš o kobinaci, ragby, házené, fotbalu a amerického fotbalu.

Přesto se všechny hvězždy včetně Lionela Messiho či Neymara na hřišti hodně vyřádily a načerpaly pozitivní energii před středečním duelem.

Barcelona porazila Real v obou ligových duelech tohoto ročníku. Především březnový zápas v Madridu (4:3) s třemi penaltami a červenou kartou vzbudil hodně emocí. "Bylo to utkání, které jsme měli vyhrát, ale nyní máme šanci na odplatu," prohlásil trenér Realu Carlo Ancelotti.

Dani Alves během ragbyového tréninku fotbalistů Barcelony
Dani Alves během ragbyového tréninku fotbalistů Barcelony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud