15. dubna 2014 • 18:02

Diego Costa míří do Chelsea, Torres chce do Atlétika, tvrdí Simeone

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólový útočník Diego Costa má namířeno do Chelsea, pro kterou je přestupním cílem č. 1. Zájem londýnského klubu potvrdil trenér Atlétika Diego Simeone. Opačnou cestou by mohl putovat Fernando Torres, odchovanec madridského klubu.



„Ať už se rozhodne Diego Costa jakkoliv, podpořím ho. Záleží jen a jen na něm,“ tvrdí kouč Atlétika Madrid Diego Simeone.

Přestup do Chelsea mu nezakazuje z jediného důvodu, chápe, že angažmá v londýnském klubu ho zajistí do konce života. „Chelsea má obrovskou finanční sílu, takže mu v odchodu bránit nebudu. Podobně jako Radamelu Falcaovi. Copak jsem mu mohl říct, aby nechodil do Monaka?“ ptá se Simeone.

Zájem o Chelsea ho nepřekvapuje. Útočník, který nastřílí 34 branek ve 44 zápasech, vždy přitahuje pozornost největších klubů v Evropě. „Samuel Eto’o stárne a Diego Costa ho může nahradit. Je přirozené, že ho chtějí. A dělá mi to radost, protože mým cílem je, aby se moji hráči zlepšovali,“ přiznal argentinský kouč.

Diego SimeoneFoto Reuters
Jen doufá, že Costa by v novém klubu nestagnoval. „Stále v něm vidím prostor pro zlepšení. Je předurčen k tomu, aby se stal výjimečným hráčem. Právě teď je mezi kandidáty na Zlatý míč,“ myslí si Simeone.

Do přestupových jednání, která jsou v plném proudu, bude pravděpodobně ještě vtažen Fernando Torres. Kouč Simeone naznačil, že o španělského útočníka má zájem. A co víc – Torres by comeback neodmítl.

„Rád by se vrátil, protože v Atlétiku vyrůstal a byl tady šťastný,“ prozradil Simeone. „Pořád je s námi v kontaktu a navzájem si přejeme štěstí. Má velkou radost z toho, jak se nám daří.“

Bude Courtois chytat proti Chelsea?
Thibaut CourtoisFoto profimedia.cz
Trenér Diego Simeone věří, že v semifinále Ligy mistrů proti Chelsea bude moci nasadit talentovaného gólmana Thibauta Courtoise. „Nepochybuji, že bude chytat. On také ne,“ uvedl.
Potíž je v tom, že vedení Atlétika chce dodržet dohodu s londýnským klubem, pokud se nedohodnou jinak.
„Tohle mi starosti nedělá. Spíš mi vadí, že nevím, kde Thibaut bude hrát příští sezonu,“ dodal Simeone. Atlético chce hostování mladého Belgičana prodloužit o další rok, Chelsea se ještě nerozhodla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud