Tomáš Podvín
13. srpna 2014 • 14:39

Jak začaly MEGAposily Realu? Kroos válel, James se hledal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid porazili v zápase evropského Superpoháru Sevillu 2:0 a zajistil si první cennou trofej v nové sezoně. Španělský souboj byl zároveň prvním testem nových posil madridského klubu, na což netrpělivě čekali všichni fanoušci. Zatímco německý mistr světa Toni Kroos předvedl vynikající výkon a v mnoha ohledech na hřišti vládl, Kolumbijec James Rodríguez už pamatuje i lepší večery.



Toni Kroos

Skutečně začal německý záložník trénovat s týmem až 5. srpna? Kroos v zápase vypadal, jako by hrál v Realu odjakživa. Do záložní řady perfektně zapadl, skvěle si rozuměl především s parťákem Lukou Modrićem.

Obdivuhodná je bilance Kroosových pasů. Ze všech hráčů na hřišti měl nejvíce přihrávek (74) a hned 95% z nich našlo určený cíl. A to blonďatý fotbalista není z těch, kteří by jen míč odevzdávali. On také velmi rád tvoří.

V zápase se Sevillou se ovšem Kroos musel popasovat ještě s jedním úkolem. Ze zálohy Realu byl pro něj netradičně tím nejdefenzivnějším. Klasický štít totiž tentokrát chyběl. I s tím si ale posila z Bayernu Mnichov poradila na výbornou.

Ze všech hráčů na hřišti měl Toni Kroos nejvíce přihrávek (74) a hned 95% z nich našlo určený cíl Ze všech hráčů na hřišti měl Toni Kroos nejvíce přihrávek (74) a hned 95% z nich našlo určený cílFoto EPA

James Rodríguez

James přišel do Realu s nálepkou nejlepšího střelce mistrovství světa a nároky jsou na kolumbijského útočníka tak skutečně obrovské. V prvním zápase ale svůj potenciál zdaleka nenaplnil, na hřišti se spíše hledal.

V prvním poločase nicméně něco ze svých nesporných kvalit ukázal. To když vyslal geniálně přesný míč na kopačky Garetha Balea, který ovšem v pádu skórovat nedokázal. Jinak ovšem často kazil, několikrát po jeho nepřesných přihrávkách Real míč ztratil.

Ve 34. minutě prožil Rodríguez nejhorší chvilku celého zápas. Za stavu 1:0 pro Real chtěl odkopnout míč, jenže to provedl tak nešikovně, že ho napálil jen do vlastního vápna. Po dalších zmatcích následovala obrovská šance Sevilly, kterou lapil brankář Casillas.

Ve druhém poločase se pro změnu James ukázal v ofenzivě. Jeho pěknou střelu na přední tyč ale gólman Beto skvěle vyrazil. Chvíli poté Kolumbijec střídal. Celkově mu nejde vytknout snahu, Real ale od něj bude chtít ještě mnohem více.

VIDEO: Podívejte se na góly ze Superpoháru mezi Realem a Sevillou

Ronaldo se raduje s Jamesem po jednom ze svých dvou gólů
Ronaldo se raduje s Jamesem po jednom ze svých dvou gólů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud